Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campusul "Familia ocrotită de Isus!" în Parohia "Sfântul Nicolae"

În perioada 6-10 februarie 2017 s-a desfășurat campusul pentru copii "Iarna împreună", cu tema "Familia ocrotită de Isus", în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău.

La acest campus au participat aproximativ 110 de copii, coordonați de 30 de animatori în colaborare cu părintele Paul Căliman și cu părintele Farcaș Leonard.

În această perioadă, copiii au vizionat filmul "Familia Croods", care a avut scopul de a-i ajuta să înțeleagă cât de importantă este familia, care este un dar de la Dumnezeu. În fiecare zi au luat parte la diferite activități, mai precis jocuri, ateliere, bansuri, momente de rugăciune și de cateheză în care copiii au aprofundat tema campusului, ajutați fiind de animatori: 1. Familia, dar al lui Dumnezeu, 2. Isus ajută familia să depășească problemele, 3. Familia învață ce este încrederea reciprocă, 4. Familia se maturizează.

Ei au fost împărțiți în patru echipe: Pinguinii, Focile, Renii și Urșii polari, lucru care i-a ajutat să-și dezvolte spiritul de competitivitate și de colaborare.

În acest timp petrecut împreună, copiii au legat prietenii intre ei, dar în același timp și cu animatorii. Participând la sfintele Liturghii ei au avut posibilitatea să conștientizeze că doar alături de Isus familia poate depăși orice problemă și este ocrotită împotriva primejdiilor.

În fiecare zi, echipele au pregătit un moment artistic pentru serată, care a avut loc joi seara. Copiii au fost încurajați de aplauzele părinților, care au fost plăcut impresionați de ceea ce au realizat aceștia de-a lungul zilelor precedente. Din numerosul public, s-a remarcat părintele decan Isidor Dâscă, care i-a felicitat pe copii și pe animatori pentru munca depusă în aceste zile.

Campusul s-a încheiat memorabil cu o excursie la salina din Târgu Ocna, unde voia bună și râsetele au fost nelipsite, copiii petrecând ultimele clipe ale campusului alături de animatori și de părintele Paul.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui campus. Dumnezeu să-i răsplătească însutit!

Alexandra Cadăr și Mădălina Martin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-10 februarie: Bacău: Campusul "Familia ocrotită de Isus!" în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat