Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Propuneri de zile de reculegere spirituală pentru tineri, adulți și părinți

Comunitatea carmelită de la Luncani propune zile de reculegere spirituală pentru tineri, adulți și părinți.

  • Pentru tineri: 19-22 aprilie 2017

    Tema: Tineri, "țineți cu tărie cuvântul vieții"! (Fil 2,16).

    Dragi prieteni tineri, vă invităm la câteva zile petrecute din plin cu un Dumnezeu fascinant, veșnic tânăr și mereu surprinzător! A umbla cu el în cotidianul nostru este cea mai minunată aventură din toate câte pot fi! Oare se mai plimbă Dumnezeu în adierea vântului de după-amiază în grădina vieții noastre? Mai putem oare auzi și recunoaște glasul său, putem oare avea o relație concretă de prietenie și comunicare cu el? Ce va deveni viața noastră, odată cuceriți de Isus Cristos? "...copii neprihăniți ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generații perverse și rătăcite între care voi străluciți ca niște luminători în lume" (Fil 2,15). Veniți și vedeți, veniți să gustăm împreună bucuria de a umbla cu Dumnezeu!

    Pot participa tinerii cu vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani.

    Cost: Pentru a veni în întâmpinarea voastră, ne-am gândit să reducem costul la jumătate, adică în jur de 100 lei de persoană pentru toată perioada, incluzând cazarea, mâncarea și căldura. Dacă cineva dorește să participe, dar nu poate, din cauză economică, nu-i nici o problemă; să ne contacteze și vom rezolva această problemă. Dacă între timp vom primi și sponsorizări vom mai reduce din cost.

  • Pentru adulții de toate vârstele: 3-5 martie 2017

    Tema: "Căci iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre..." (Rom 5,5).

    Dragi prieteni, după prima experiență de acest fel, relansăm propunerea și invitația de a petrece un sfârșit de săptămână cu Dumnezeu și împreună, pentru a experimenta dragostea lui Dumnezeu-Preasfântă Treime care vindecă, ne umple de bucurie și lumină. Rănile noastre vor sta înainte lui și el le va închide, tot trecutul și prezentul nostru vor sta înaintea lui și el le va primi; duh din Duhul său ne va da și misiune de misiunea sa ne va încredința.

    Începe vineri seara la ora 18 și se încheie duminică seara, la ora 18. Deoarece numărul de participanți este limitat, vă rugăm să vă înscrieți din timp.

    Costul, pentru a veni în întâmpinarea cheltuielilor pe tot parcursul participării, care include cazarea, cele trei mese ale zilei, este de 120 lei de persoană.

  • Pentru părinți și tinerii care sunt chemați la viața de familie: 10-12 martie 2017.

    Tema: "Vă scriu vouă, părinților, pentru că l-ați cunoscut pe cel care este de la început. Vă scriu vouă, tinerilor, pentru că l-ați învins pe Cel Rău. V-am scris vouă, copiilor, pentru că l-ați cunoscut pe Tatăl" (1In 2,13-14a).

    Următoarea propunere se adresează vouă, dragi părinți, sau vouă, dragi tineri, care vă simțiți chemați să vă întemeiați viața de familie pe stânca care este Dumnezeu! Vom încerca să înțelegem împreună ce înseamnă chemarea de a fi părinte, să descoperim și să punem în mișcare autoritatea spirituală dăruită vouă de Dumnezeu asupra copiilor voștri, cum să o facem să devină rugăciune, rugăciune care transformă după voința lui Dumnezeu. Și vom pune în practică ceea ce învățăm, ne vom ruga!

    Începe vineri seara, la ora 18, și se încheie duminică seara, la ora 18. Deoarece numărul de participanți este limitat, vă rugăm să vă înscrieți din timp.

    Costul, pentru a veni în întâmpinarea cheltuielilor pe tot parcursul participării, care include cazarea cu cele trei mese ale zilei, este de 120 lei de persoană.

Informații suplimentare și înscrieri: pr. Mihai Augustin Folner O.Carm. (tel. 0787/709489; e-mail: gustifol@hotmail.com).

Pr. Mihai Augustin Folner O.Carm.


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat