Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Medici fără medicină la pansat de răni

Sâmbătă, 11 februarie 2017, în ziua în care Biserica celebrează aparițiile sfintei Fecioare Maria la Lourdes, la centrul "Gaudium et spes", de la Traian, a avut loc o frumoasă întâlnire de suflet. Au fost persoane "preocupate", ca multe altele, au fost multe și pline de speranță.

După cuvântul de deschidere al pr. Felician Tiba, organizator în numele Oficiului pentru Pastorația Familiei, din Dieceza de Iași, sr. Alina Rîtan, de la Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" ne-a introdus în ceea ce aveam să descoperim pe parcursul întâlnirii ca fiind foarte important, și anume, "etapele vieții".

"Fiecare etapă - spunea sora - trebuie conștientizată, asumată și trăită cu responsabilitate maximă, altfel se ajunge la momente de criză, la răni, de multe ori greu sau imposibil de vindecat. Maturitatea este cuvântul cheie în relația dintre două persoane. Când unul sau amândoi dintre cei doi soți nu se preocupă să fie pe drumul maturizării, inevitabil va genera răni, va produce suferință și în loc să permită familiei să meargă înainte, o va stagna sau chiar o va trage înapoi. Cu toate acestea și rănile au sensul lor!"

A urmat sfânta Liturghie celebrată de către pr. Felician Tiba. La predică părintele a vorbit despre coincidența organizării unei astfel de întâlniri chiar în ziua în care Biserica amintește aparițiile sfintei Fecioare la Lourdes, un loc unde Maica Domnului aduce atâta consolare fizică și spirituală.

"Suferința dumneavoastră - spunea părintele - este o resursă pentru Biserică și pentru societate. Da, avem nevoie de persoane care să dea mărturie și despre acest tip de încercare, tocmai pentru a ști cum să le anticipăm. Nu avem voie să vă judecăm, nu trebuie să fim noi cei care să vă judecăm. A judeca nu este dreptul omului, nu este evanghelic, ci revine doar lui Dumnezeu. Nu avem voie să judecăm pentru că nu vom fi siguri niciodată, ceea ce trăiți dumneavoastră astăzi, mâine poate o să trăim noi, de aceea vă încredințăm în rugăciune lui Dumnezeu și ne rugăm să fim feriți la rândul nostru de orice rău".

A urmat prânzul, după care cei prezenți au avut posibilitatea să privească împreună un film din care a reieșit nevoia de a conștientiza încă o dată fiecare etapă a vieții și trăirea ei cu maturitate.

Întâlnirea s-a încheiat cu îndemnul părintelui Felician de a nu ne descuraja în încercarea noastră și de a încerca fiecare în conștiință să repare ceea ce ține de noi.

A fost o întâlnire dinamică, plină de conținut, o întâlnire în cadrul căreia nimeni nu s-a simțit judecat și nici inutil, ba mai mult, s-a simțit prețuit, un adevărat copil al lui Dumnezeu, un copil care, deși aflat în suferință, este mereu gata să încerce să o depășească.

Mulțumim organizatorilor care ne-au înconjurat cu atâta iubire!

Un participant


 

lecturi: 55.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat