Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Misiuni populare și Întâlnirea Armatei Maicii Domnului

În perioada 9-11 februarie 2017, în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra au avut loc misiunile populare în cinstea apariției Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. Am putut, în aceste trei zile de har și binecuvântare, să primim tot îndemnul și încurajarea mai ales prin meditațiile și predicile părintelui Ioan Bălan, profesor la Seminarul din Bacău.

Tematicile alese au vizat viața de credință a creștinului, în diferitele sale etape de vârstă, dificultățile întâmpinate în drumul de sfințenie, suferința omului, familia și dinamicile sale, fidelitatea în căsătorie și importanța mamei în viața familiei și a copiilor. Un îndemn deosebit a venit prin exemplificarea tuturor acestor teme deosebit de importante prin prisma Mamei cerești Maria care a oferit tuturor exemplu și încurajare prin viața și faptele ei. Frumoase au fost și multiplele exemple oferite din viața oamenilor de fiecare zi precum și povestioarele cu tâlc propuse și explicate de părintele predicator ce au întărit tematica abordată.

Ne-am putut bucura în aceste zile și de o prezență foarte frumoasă din partea credincioșilor care au participat în număr mare la aceste sfinte Liturghii de misiuni populare. Nu putem uita și preoții care au dat glas sfintelor celebrări, preoți originari din Luizi-Călugăra, precum și preoți care au dorit să participe la aceste zile de har. Semnificativă a fost și prezența credincioșilor la sfintele sacramente prin disponibilitatea generoasă a preoților, mai ales sfânta Spovadă și sfânta Împărtășanie.

Însă bucuria încununării acestor zile sfinte a fost la încheierea acestor misiuni prin prezența Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, care a dorit iată să contribuie și mai mult la reușita acestor zile, prezidând celebrarea sfintei Liturghii de încheiere. Totodată, la această sfântă Liturghie a fost prezent și părintele Petrișor Teofil, ministru provincial al Provinciei "Sfântul Iosif" din România, precum și numeroși preoți veniți din mai multe locuri.

A fost prilejul oportun și pentru Întâlnirea membrilor Armatei Maicii Domnului din România, veniți de la parohiile Iugani, Buruienești, Hălăucești, Prăjești, Târgu-Trotuș, împreună cu asistentul provincial AMD, părintele Iulian Misariu. Întregul program spiritual, așa cum fusese deja anunțat, a constat în întâlnirea lor la intrarea în Luizi-Călugăra de unde, în procesiune, au ajuns în fața bisericii la grota Maicii Domnului, întâmpinați fiind de parohul comunității, părintele Iosif Beșleagă. Prohodul la părintele cofondator al Armatei Maicii Domnului, Iosif M. Pal, Calea sfintei cruci și ora de rugăciune Mariană au fost tot atâtea momente de înălțare spirituală. Aceste misiuni și Întâlnirea Armatei Maicii Domnului s-au încheiat cu sfânta Liturghie, procesiunea cu statuia Maicii Domnului și lumânările ce au umplut de lumină și căldură sufletele credincioșilor.

Mulțumindu-i Domnului și Preasfintei Fecioare Maria pentru aceste zile binecuvântate de misiuni populare și al Întâlnirii Armatei Maicii Domnului aici, în comunitatea noastră de la Luizi-Călugăra, dorim tuturor celor care au participat ca tot ceea ce au primit în inima lor în aceste zile să le fie de folos și ajutor în drumul de credință și de sfințenie personală.

Preasfântă Fecioară Maria, roagă-te pentru noi!

Pr. Marius-Catalin Alistar, OFMConv

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 februarie: Luizi-Călugăra: Misiuni populare și Întâlnirea Armatei Maicii Domnului


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat