Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea persoanelor consacrate

Duminică, 5 februarie 2017, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău a avut loc întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bacău, la care au participat peste 100 de persoane din diferite congregații și ordine religioase.

Programul a început cu salutul părintelui paroh Eduard-Mihai Coșa, vicar episcopal pentru viața consacrată, urmat de un moment de rugăciune pregătit de părintele Augustin-Mihai Folner din Ordinul Carmelitan, responsabil cu Oficiul pentru Viața Consacrată în Dieceza de Iași.

Părintele Gustavo-Ismail Lissa din Congregația "Slujitorii Săraci ai Divinei Providențe - Don Calabria", comunitatea de la Răcăciuni, a prezentat documentul pregătitor al Sinodului Episcopilor din 2018, dedicat tinerilor.

Punctul central al întâlnirii noastre a fost participarea, împreună cu comunitatea Parohiei "Fericitul Ieremia", la sfânta Liturghie prezidată de părintele Isidor Dâscă, Decan de Bacău, alături de care a concelebrat părintele paroh Eduard-Mihai Coșa precum și alți preoți din Decanatul de Bacău și preoții călugări prezenți la întâlnire.

Persoanele consacrate au intrat in biserică în procesiune, purtând fiecare o lumânare aprinsă în mână.

În cuvântul de învățătură părintele Augustin Folner a adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vocației și a evidențiat patru aspecte importante ale vieții noastre consacrate, respectiv bucuria, comuniunea, a fi sare și a fi lumină. Viața noastră nu trebuie trăită în căutarea bucuriei, ci în căutarea lui Cristos, care este izvorul bucuriei noastre. Comuniunea este un element fundamental al vieții noastre, care trebuie trăită atât în comunitățile noastre cât și între comunități și carismele diferite. A fi sare este o misiune a persoanelor consacrate, care trebuie să dea gust lumii în care trăim. A fi lumină înseamnă a ne lăsa luminați de Cristos, Lumina cea adevărată, care luminează lumea prin noi. După omilie persoanele consacrate au reînnoit voturile religioase.

Agapa frățească a avut loc la casa surorilor din Congregația "Maestre Pie Venerini" și a fost urmată apoi de un moment de dialog în care am revăzut drumul zonal parcurs împreună. A fost ales noul responsabil zonal, în persoana sorei Emanuela Bereșoaei, din Congregația "Surorile Milostive ale Sfântului Carol Borromeu" din Gioseni.

Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică în cadrul căreia i-am înălțat lui Dumnezeu lauda și mulțumirea noastră pentru darul vieții și al vocației.

Îmbogățiți de harul lui Dumnezeu, de bucuria momentelor fraterne trăite împreună, ne-am întors în comunitățile noastre cu dorința de a fi "lumina lumii" și "sarea pământului" pentru cei din jurul nostru.

Sr. Emanuela Bereșoaei, SMCB

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 februarie: Bacău: Întâlnirea persoanelor consacrate


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat