Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colectă pentru Siria în bisericile catolice din România

Conferința Episcopilor Catolici din România și-a exprimat acordul și susține Confederația Caritas România în organizarea unei colecte pentru Siria în toate bisericile catolice din țară în ziua de 19 februarie 2017. Redăm textul scrisorii către comunitățile catolice din Dieceza de Iași, din partea PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și pr. Egidiu Condac, directorul Centrul Dicecezan Caritas Iași, semnată la 4 februarie 2017.

Situația în Siria și în regiunile învecinate este cea mai severă criză umanitară și de încălcare a drepturilor omului din lume. Războiul din Siria a intrat în al șaselea an și a provocat suferințe fără precedent pentru populația acestei țări. Conflictul a devenit din ce în ce mai sângeros și, chiar dacă nu există statistici exacte, numărul persoanelor care au murit în acest război este estimat de la 250.000 până la 400.000. Peste 11 milioane de oameni au fost alungați din casele lor, iar dintre aceștia aproximativ 4 milioane s-au refugiat în afara Siriei. Cei mai mulți stau în țările vecine (Turcia, Liban, Iordania), de multe ori fără condiții elementare de trai.

Urmând îndemnul Sfântului Părinte, papa Francisc, ajutorarea celor afectați de acest conflict a devenit o preocupare majoră pentru rețeaua Caritas pe plan internațional.

În acest sens și Confederația Caritas România, prin Programul Național de Intervenție în Situații de Urgență, împreună cu partenerii din rețeaua Caritas Internationalis, dorește să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Siria, respectiv celor care s-au refugiat în țările vecine (Liban, Iordania, Turcia).

La rândul ei, Conferința Episcopilor Catolici din România și-a exprimat acordul și susține Confederația Caritas România în organizarea unei colecte pentru Siria în toate bisericile catolice din țară în ziua de 19 februarie 2017.

Într-un moment atât de dificil pentru semenii noștri din Siria, vă rugăm să invitați pe toți credincioșii catolici din parohia pe care o păstoriți să se alăture acestei acțiuni de solidaritate creștină pe care o propovăduiește Biserica în spiritul Evangheliei și să participe la colecta mai sus menționată.

Vă mulțumim pentru deschiderea și susținerea pe care o manifestați întotdeauna față de acțiunile de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie.

Episcopia Romano-Catolică de Iași
Petru Gherghel, episcop de Iași

Centrul Diecezan Caritas Iași
Pr. Egidiu Condac, director

*

Contul pentru depunerea sumelor adunate în Dieceza de Iași, în urma colectei pentru Siria, din 19 februarie 2017, este RO78 RNCB 0175 0335 9236 0005, al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

*

"Toată lumea este conștientă de faptul că acest război cântărește într-un mod din ce în ce mai greu de suportat pe umerii celor săraci. Trebuie să găsim o soluție, care nu este niciodată una violentă, deoarece violența creează doar noi răni" (Papa Francisc).


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat