Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova (Cireșoaia): "Un mărțișor pentru comunitate". Inaugurarea sediului Serviciului de Îngrijire la Domiciliu

Congregația "Surorile Providenței" și Primăria Orașului Slănic Moldova au oferit, la început de primăvară, locuitorilor orașului Slănic Moldova din cartierul Cireșoaia un mărțișor special, la 28 februarie 2017, când a fost inaugurat sediul serviciilor de îngrijire la domiciliu ce sunt furnizate în comunitate printr-un proiect finanțat de Fundația Vodafone în cadrul programului "Investiții în mediul rural", ediția 2016-2017, derulat în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar Bacău.

Proiectul "Înființare centru de Îngrijire la domiciliu", ce se derulează în perioada 1 septembrie 2016 - 31 mai 2017, și-a propus înființarea și asigurarea funcționării unui serviciu de îngrijire la domiciliu pentru locuitorii orașului Slănic Moldova, conform normelor și standardelor prevăzute de legislația în domeniu.

Pentru susținerea acestui proiect, comunitatea locală s-a implicat oferind spațiul necesar funcționării acestui serviciu iar lucrările de amenajare au fost finalizate cu contribuția generoasă a mai multor organizații dintre care amintim Habitat for Humanity Comănești, SC Omega BC Communications SRL, Centrul Diecezan Caritas Iași, Școala și Biserica locală, persoane fizice și membrii ai comunității locale.

Inaugurarea sediului Centrului de Îngrijire la Domiciliu s-a realizat marți, 28 februarie 2017, în cadrul unui eveniment public intitulat "Un mărțișor pentru comunitate", eveniment la care au participat reprezentanții autorităților publice locale, ai organizațiilor partenere, a instituțiilor cu atribuții în domeniul serviciilor sociale, ai Bisericii, medicii de familie, mass media locală și regională precum și membrii comunității locale.

După o scurtă urare de bun venit rostită de sr. Viviana Radu, președinta Congregației "Surorile Providenței", a fost tăiată panglica inaugurală și rostită o rugăciune de binecuvântare. Au luat apoi cuvântul Gheorghe Baciu - primar al orașului Slănic Moldova, Gabriela Achihăi - președinte FSC, Ștefan Șilochi - primar al orașului Târgu Ocna, Maria Lupașcu - reprezentant Habitat for Humanity Comănești, pr. Egidiu Condac - director al Centrului Diecezan Caritas Iași, Ștefan Bucioacă, manager de proiect, membri ai comunității locale.

Serviciul de îngrijire la domiciliu este concretizarea angajamentului nostru de a trăi milostivirea, de a fi o mângâiere și un ajutor pentru cei mai în vârstă și cei bolnavi.

Inițiatorii acestui proiect mulțumesc din inimă, în numele beneficiarilor, tuturor acelora care, într-o forma sau alta, au făcut posibilă concretizarea acestui proiect și astfel au devenit providență pentru semenii lor aflați în suferință!

Sr. Viviana Radu

* * *

Reportaj video realizat de "Exclusiv Tv Onești":

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 februarie: Slănic Moldova (Cireșoaia): "Un mărțișor pentru comunitate". Inaugurarea sediului Serviciului de Îngrijire la Domiciliu


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat