Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cea mai mare mișcare pro-viață din lume vine la Iași: campania 40 de zile pentru viață

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, campania 40 de zile pentru viață, începe la 1 martie 2017 la Iași. Creștinii ieșeni se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor. Campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public, pe Bulevardul Ștefan Cel Mare (la Cub), în perioada 1 martie - 9 aprilie.

Sunt invitați să ia parte la inițiativă toți cei care prețuiesc viața, care dau valoare demnității umane și care se simt responsabili să apere ființa umană indiferent de statutul acesteia.

Evenimentul de lansare va avea loc marți, 28 februarie 2017, începând cu ora 18.30, în Sala de Conferință 502 din Corpul R al Universității "Alexandru Ioan Cuza". Campania 40 de zile pentru viață este coordonată de către Benedicta Toma, studentă în anul II la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași, alături de o echipă de tineri ieșeni de diverse confesiuni creștine. La desfășurarea campaniei va contribui și un grup de aproximativ 200 de voluntari care vor sta de veghe în stradă zi de zi.

În esență, campania 40 de zile pentru viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe în spațiul public și care are la bază o motivație educațională. Toți acești piloni au o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor campaniei. Postul și rugăciunea reprezintă o susținere necesară în lupta pentru viață și pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate și de programul de lucru al acestora. Însă prezența fizică în stradă este importantă pentru ca Dumnezeu să cultive efectele rugăciunii și ale postului. Sunt așteptați în stradă toți cei pentru care viața este valoroasă! Toți participanții la veghea de rugăciune vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență precum ambasadori ai lui Dumnezeu.

Campania 40 de zile pentru viață nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. În perioada 1 martie - 9 aprilie vor fi puse la dispoziție, 12 ore/zi (7.00 - 19.00), pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare către modalitățile de intervenție pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iași îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii Providența, consiliere psihologică, pre- și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Inițiativa 40 de zile pentru viață, aflată la prima ediție în Iași, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în județul Iași au fost avortați peste 2000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei 40 de zile pentru viață sunt alte cinci orașe din România, printre care București, Cluj, Timișoara și Baia Mare. La nivel mondial, campania se desfășoară încă din 2004, începând din Texas și astăzi numărând peste 500 de orașe în aproximativ 40 de țări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut - chiar și cu 28%.

Pentru informații legate de campania 40 de zile pentru viață în Iași, vizitați: 40.proviata.ro sau www.facebook.com/40zilepentruviata.

Persoana de contact: Benedicta Toma, Coordonator 40 de zile pentru viață Iași, tel. 0766 302 477; e-mail: iasi.40zilepentruviata@gmail.com; www.40daysforlife.com

*

Din 1 martie, în Iași, începe cea mai mare mișcare pentru viață!

40 de zile pentru viață este campania care își propune să marcheze începutul încetării avorturilor în orașul Iași. Acțiunea are loc, pentru prima în zona noastră, în perioada 1 martie - 9 aprilie. Creștinii, invitați în cadrul campaniei să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul.

Timp de 40 de zile, pe B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10-14 (la Cub), în intervalul orar 7:00-19.00, veghea pentru viață va fi prezentă în mod constant. Înscrierea la programul de veghe se face pe site-ul oficial: www.40.proviata.ro. De asemenea, este necesară semnarea unei declarații "de pace", prin care participanții își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Cel de-al doilea pilon fundamental se referă la mobilizarea comunității pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieții umane: fiecare viață este unică, irepetabilă și prețioasă. Postul și rugăciunea reprezintă, de asemenea, o susținere necesară în lupta pentru viață și pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate și de programul de lucru al acestora. Însă prezența fizică în stradă este importantă în privința sensibilizării comunității.

De ce această campanie?

Inițiativa 40 de zile pentru viață vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen îngrijorător în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a mobiliza confesiunile creștine, într-un spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și a minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor.

Cum pot participa la această campanie?

În primul rând, fiecare persoană care dorește să apere viața este invitată să participe la veghea din stradă înscriindu-se în prealabil la adresa: 40.proviata.ro/veghe. Sunt așteptați tinerii, adulții și familiile. Liste de înscriere sunt disponibile la birourile parohiale din Iași.

Persoanele care nu reușesc să fie prezente la veghea din stradă sunt îndemnate să susțină campania cu rugăciunea personală.

În perioada 1 martie - 9 aprilie la rugăciunea credincioșilor de la sfintele Liturghii se pot proclama intenții pentru apărarea vieții.

Comunitățile parohiale și comunitățile congregațiilor religioase sunt invitate să se roage pentru apărarea vieții propunând momente de rugăciune comună.

La Iași începe lupta pentru viață! Vă așteptăm cu inima deschisă
să ne unim în rugăciune, pentru ca viața să triumfe!

Oficiul pentru Pastorația Tineretului

*


 

Intenții pentru Rugăciunea credincioșilor

Prima zi - 1 martie
Pentru ca inițiativa 40 de zile pentru viață să mobilizeze mai mult comunitățile creștine în apărarea vieții încă din primele sale clipe.

Luni
Pentru ca toate persoanele implicate în campania 40 de zile pentru viață să fie întărite în misiunea lor de apărare a vieții.

Marți
Pentru ca în fiecare dintre noi să crească zelul pentru apărarea vieții.

Miercuri
Pentru ca toate persoanele și organizațiile care se dedică apărării vieții să fie întărite în misiunea lor și să simtă susținerea comunităților creștine.

Joi
Pentru ca persoanele care nu respectă sacralitatea vieții să îl descopere pe Dumnezeu și să se convertească.

Vineri
Pentru ca fiecare dintre noi să oferim postul și rugăciunea pentru susținerea campaniei 40 de zile pentru viață.

Sâmbătă
Pentru ca mamele care sunt în dificultate să găsească sprijin și ajutor și astfel să se bucure pe deplin de darul maternității.

Duminică
Pentru ca inițiativa 40 de zile pentru viață să ne ajute pe fiecare dintre să noi să apărăm viața prin cuvinte și fapte, mărturisind astfel credința noastră în Dumnezeul vieții.


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat