Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Comunicații Sociale: Răspândiți "Presa Bună"!

Cu ocazia sărbătorii Sfântul Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor, Oficiul pentru Comunicații Sociale a extins proiectul Răspândiți "Presa Bună"! Vor ajunge mai multe publicații la bolnavi, persoane în vârstă, deținuți, studenți, elevi și copii.

În cadrul proiectului Răspândiți "Presa Bună"! și pentru a duce la împlinire dorința binefăcătorilor, mai mulți responsabili de instituții din Dieceza de Iași și nu numai vor primi în fiecare lună din anul 2017 un pachet cu publicații ale Editurii "Presa Bună" ("Lumina creștinului" sau "Isus, prietenul copiilor") pe care sunt rugați să le distribuie gratuit celor în mijlocul cărora își desfășoară misiunea.

Beneficiarii acestui proiect sunt bolnavii din spitale (prin responsabilii cu pastorația spitalelor), persoanele în vârstă din căminele și din centrele de îngrijire, copiii din centrele de plasament și din orfelinatele catolice, deținuții din diferite penitenciare (prin responsabilii cu pastorația deținuților), studenții și elevii din seminariile, liceele, școlile și căminele catolice.

Proiectul extinde activitatea în acest domeniu a preoților responsabili cu pastorația bolnavilor și a deținuților și se adaugă inițiativei părintelui Anton Bișoc de la Voievodeasa care de foarte mulți ani, lună de lună, trimite peste 1.500 de publicații la persoane izolate din țară și din afara țării.

Cei care lucrează în cadrul Oficiului pentru Comunicații Sociale se roagă ca printr-un asemenea proiect evanghelia să ajungă în inimile multor oameni și mai ales ca persoanele care trăiesc în situații dificile să primească mângâiere și speranță. Cu siguranță, cei care au contribuit la susținerea publicațiilor "Presei Bune" cu acest gând se vor regăsi într-un asemenea proiect.

Sfântul Francisc de Sales (1567-1622) s-a născut în Savoia, a făcut studii la Paris și Padova. Ca preot a publicat foi volante pe care le strecura sub ușile caselor sau le afișa pe pereți; această activitate i-a adus titlul de patron al ziariștilor. În fiecare an, în sărbătoarea Sfântul Francisc de Sales, Sfântul Părinte dă mesajul pentru Ziua Comunicațiilor Sociale care se celebrează în duminica dinaintea Rusaliilor (în 2017, la 28 mai). Mesajul de anul acesta poartă titlul "A comunica speranță și încredere în timpul nostru".

Pr. Cornel Cadar

* * *

Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a 51-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat