Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Comunicații Sociale: Transmiterea sfintelor Liturghii pe internet

Pe prima pagină a site-ului www.ercis.ro în rândul butoanelor "Actualitate", "Ultimele 15", "Anunțuri", "Noutăți editoriale", și "Media", a fost adăugat butonul "Biserici în direct", care permite accesarea mai rapidă a transmisiilor video din cele 19 biserici din Diecezei de Iași, care au dispozitive pentru transmisie live, precum și din catedrala "Sfântul Iosif" din București.

Apăsând click pe imaginea fiecărei biserici, se face conectarea la transmisia video în direct. Suportul tehnic al acestor transmisii este asigurat de Eduard Lucaci. Din unele dintre aceste biserici Radio Maria preia semnalul și transmite periodic sfintele Liturghii.

În luna decembrie peste 150 de mii de vizitatori unici au urmărit transmisiile în direct. Numărul cel mai mare de vizitatori unici într-o zi a fost de 3.864 și s-a înregistrat la 11 decembrie 2016 în catedrala "Sfânta Fecioară Maria" din Iași.

Transmiterea Liturghiilor prin internet are menirea de a veni în ajutorul persoanelor bolnave sau înaintate în vârstă care nu pot participa la sfânta Liturghie în nicio biserică. De aceea se recomandă ca acolo unde sunt astfel de persoane, ceilalți membri ai familiei să le faciliteze urmărirea acestor transmisii. De asemenea, mulți dintre cei plecați în străinătate care nu pot ajunge la o biserică unde se celebrează în limba română sau le este dor de locul natal, urmăresc aceste transmisiuni și înregistrări.

Pentru persoanele care pot merge la biserică aceste transmisii nu înlocuiesc datoria fiecărui catolic de a participa duminica și în sărbătorile de poruncă la sfânta Liturghie celebrată în biserică.

Oficiul pentru Comunicații Sociale din Dieceza de Iași pune la dispoziția celor interesați canalul de Youtube al episcopiei în care se găsesc emisiuni privind viața catolicilor din Moldova, înregistrări ale sfintelor Liturghii, interviuri și alte materiale creștine. Vă invităm să vă abonați la acest canal pentru a urmări ultimele publicații. Pentru a vizita canalul de Youtube al episcopiei accesați acest link: https://www.youtube.com/user/ercisro.

Pr. Claudiu Bulai


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat