Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua Migrantului și a Refugiatului

PS Petru Gherghel a prezidat sfânta Liturghie din Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului, duminică, 15 ianuarie 2017, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la ora 11.00. La celebrare au participat preoți din Iași și numeroși credincioși. Cântarea a fost susținută de corul mare al catedralei.

Cea de-a 103-a zi mondială dedicată migrației a fost marcată la Iași printr-o sfântă Liturghie. PS Petru, președinte al Comisiei pentru Migranți a Conferinței Episcopilor din România (C.E.R.), a dat pentru această zi un mesaj cu titlul "Fenomenul migrației - un drum pentru întâlnirea între oameni". În cadrul mesajului, Excelența Sa a subliniat cât de important este fenomenul migrației. "Cei care pleacă în migrație - spunea Preasfințitul - poartă cu ei, acolo unde ajung, nenumărate daruri și valori și, în același timp, primesc, din locul unde ajung, aceeași bogăție de valori și daruri. În fenomenul migrației are loc un adevărat schimb de daruri culturale, materiale și mai ales spirituale care îmbogățesc și desăvârșesc persoana umană". Și făcând referire la mesajul papei, Preasfințitul Petru i-a îndemnat pe toți creștinii să nu uite "într-un chip deosebit pe copii și minorii îndurerați din cauza emigrației și a căutării unui loc demn în viață".

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Iosif Dorcu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Migranților din Dieceza de Iași. Sfinția sa a vorbit despre modul în care Ioan Botezătorul a ajuns să-l cunoască pe Isus și despre mărturia pe care a dat-o despre el: "Iată-l pe mielul lui Dumnezeu!" De asemenea, părintele a adus în prim plan fenomenul migrației, subliniind că fiecare dintre noi este într-un anumit mod migrant pe această lume, de aceea să nu ne temem de acest fenomen și să avem inima deschisă pentru a-i primi pe cei care vin la noi.

La finalul celebrării, Preasfințitul Gherghel a amintit de cei plecați din comunitățile din Moldova în străinătate în căutarea unui trai mai bun și i-a îndemnat pe toți să nu uite să se roage pentru ei, ca bunul Dumnezeu să le călăuzească pașii și să-i aducă cu bine la casele lor.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 ianuarie: Iași: Ziua Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat