Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Familia rănită în atenția Bisericii

La 11 februarie 2017, Oficiul pentru Pastorația Familiei organizează, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, o întâlnire cu "familia rănită", unde sunt așteptate cu toată deschiderea familiile sau persoanele care se simt "rănite".

Biserica noastră redescoperă dimensiunea sa misionară nu doar în pământuri îndepărtate, ci și în periferiile existențiale ale societății noastre, în "familiile rănite".

În jurul nostru găsim diferite familii în situații așa-numite "iregulare" și ne punem multe întrebări. Cum să le ajutăm? Cum să le însoțim? Din păcate această realitate este în zilele noastre din ce în ce mai răspândită.

Când spunem "familii rănite", ne gândim la familiile care trec prin momente de mari dificultăți, suferințe sau neliniști. Pot fi familii încercate de decesul unei persoane dragi, de o gravă criză economică; familii care conviețuiesc cu dificila și uneori dramatica maturizare a fiilor lor; familii care în interiorul relației lor cuplu nu se mai înțeleg deloc, nu mai reușesc să construiască acel "noi" al vocației la Căsătoria creștină; pot fi familii în care soțul și soția se gândesc cu seriozitate să separe parcursul lor existențial sau care deja prin divorț și o eventuală a doua, a treia căsătorie, trăiesc înt-un raport afectiv.

Discuțiile vor fi ghidate de cuvintele papei Francisc (exortația Amoris laetitia) care nu obosește să ne amintească de privirea milostivă a lui Cristos și a Bisericii, care are grijă de fiecare rană și în mod cu totul special de "familia rănită". Ne vom folosi și de îndrumările exortației Amoris laetitia.

La această întâlnire vor fi prezente și persoane specializate în domeniul problemelor familiare, persoane care cu profund respect, prudență și delicatețe, "dându-și jos sandalele", vor încerca să intre pe pământul sacru al "familiilor rănite" pentru a parcurge împreună cu ele câteva momente.

Eugenia Dămătăr


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat