Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Curs de formare de noi învățătoare de Metoda Ovulației Billings

În zilele de 16 și 17 decembrie 2016, echipa de formatoare a Asociației "Familia și Viața" din Roman a început un nou curs de formare de învățătoare de Metoda Ovulației Billings (MOB) la oratoriul "Sfântul Dominic Savio" din Iași. S-au înscris la acest curs unsprezece studente, majoritatea de la Facultatea de Medicina și Farmacie din Iași, dar și de la alte facultăți, fie de profil medical, fie din alte domenii. Aceste studente și-au exprimat dorința de a parcurge cursul din două motive: primul pentru cunoașterea de sine, a darului fertilității pe care Dumnezeu l-a pus în noi, iar al doilea, pentru a deveni învățătoare de metode naturale, ca să poată oferi consiliere familiilor tinere pentru o reglementare creștină a nașterilor.

După primul modul de formare, studentele participante au apreciat valoarea acestei învățături și au exprimat gânduri și opinii de apreciere și și-au exprimat dorința de a continua. Iată o mărturie a unei cursante:

"Mă numesc Petronela-Iuliana Farcaș și sunt din comuna Răducăneni, județul Iași. În prezent studiez la Școala Postliceală Sanitară «Grigore Ghica-Vodă» din Iași, cu specializare: Asistent Medical Generalist. Am decis să accept propunerea de a participa la cursul de învățare a Metodei Ovulației Billings, având certitudinea că îmi va îmbogăți bagajul de cunoștințe deja acumulat și, desigur, pe cel viitor.

Consider că acest curs oferă șansa unei vieți conjugale sănătoase atât din punct de vedere psihic și moral, cât mai ales, din punct de vedere fizic. Metoda asigură un echilibru în cadrul familiei, a soților, care pot decide momentul propice de a procrea și, de asemenea, de a evita posibila sarcină nedorită, fără a recurge la mijloacele contraceptive atât de des folosite, care provoacă organismului dereglări aproape imposibil de reabilitat.

Deși, aparent, ideea de abstinență poate părea exagerată și neconvingătoare, aceasta nu va modifica în mod extraordinar și intolerabil viața conjugală. Ajungând de comun acord să respecte pașii necesari, cuplurile vor descoperi că Metoda Ovulației Billings constituie un pas esențial spre întreținerea unei căsnicii fericite și echilibrate. Tocmai pentru că se pot evita factorii de risc care pun în primejdie sănătatea și funcționarea potrivită a familiei, trebuie luată în considerație această descoperire, această metodă, care nu impune sacrificii, ci, mai degrabă, confirmă și menține dragostea și armonia conjugală.

Sfatul meu, căci voi fi în măsură să-l ofer, este de a avea curajul de a depăși barierele impuse de societate, de a fi receptivi la noutate, de a cunoaște ce înseamnă paternitate responsabilă, și de a descoperi noi oportunități de a vă menține viața într-un echilibru sănătos.

Metoda Ovulației Billings este o oportunitate!"

Invităm persoanele feminine care doresc, să participe la aceste cursuri foarte importante pentru familiile tinere. Următorul modul va fi pe 17-18 februarie 2017.

Relații despre înscrieri se pot obține și telefonic: 0723/792267.

Prof. Maria Gherghel


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat