Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Recital de colinde susținut de corul "Îngerașii" de la catedrala din Iași

Duminică, 18 decembrie 2016, credincioșii din Parohia "Sfânta Maria Îndurerată" Satu Nou (Rediu II, jud. Neamț), împreună cu părintele paroh, Sebastian Bilboc, au avut bucuria de a-i primi în sufletul lor, prin intermediul colindului, pe membrii corului "Îngerașii" al catedralei "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. Copiii au fost pregătiți de domnul Maximilian Husaru, dirijorul corului, și însoțiți de părintele Pavel Beșleagă, prof. Lăcrămioara Boroș, părinți și animatori. Colindele interpretate de corul "Îngerașii" fac parte din repertoriul național și internațional.

În cea de-a patra duminică din Advent, când în toate bisericile noastre a fost aprinsă și lumânarea Îngerilor sau lumânarea iubirii, pr. Pavel, în cadrul omiliei, i-a invitat pe credincioși ca, împreună cu sfânta Maria și dreptul Iosif, să-l recunoască și să-l preamărească pe Emanuel-Dumnezeu cu noi. Să aibă inimi primitoare și darnice în care pacea adusă de Mesia să domnească. Sărbătoarea Nașterii lui Isus Cristos să fie pentru fiecare un izvor nesecat de bucurie, de căldură, de iertare, de lumină și un prilej special de comuniune și de manifestare a carității creștine.

Glasurile gingașe și joviale ale copiilor au înălțat inimile creștinilor învăluite de farmecul mesajului divin spre înaltul firmamentului. Cântul îngerașilor de pe pământ i-a îndemnat la bucurie, la frumusețe, la privire senină, la inocență, la introspecție și la o întâlnire unică și personală cu Pruncușorul Isus.

Concertul a debutat cu invitația la o specială Rugăciune de Crăciun (solistă Alexia Florean) și Deschide ușa, creștine când fiecare inimă se predispune să privească în tăcere și cu admirație spre ieslea din Betleem și se lasă captivată de zâmbetul dulce al Copilașului Divin.

Maria Gârleanu a amintit de momentul mult așteptat al împodobirii bradului în Ajunul Crăciunului invitând credincioșii să cânte Brădulețul meu în jurul căruia să răsune la unison în acest timp sfânt O, ce veste minunată, Adeste Fideles (solistă Alexia Florean), Tu scende dalle stelle (solistă Alexandra Budău) Jingle Belles (solistă Francesca Isarie), Moș Crăciun, Domn, Domn să-nălțăm și Colindul toboșarului.

Colindul i-a transpus pe cei prezenți în universul minunatelor clipe ale copilăriei, când grăuntele de credință acceptă misterul Întrupării și răspândește cu multă candoare și entuziasm, tuturor oamenilor de bună voință, vestea că s-a născut Mesia, un copilaș drăgălaș, care este darul special oferit de Dumnezeu într-o noapte unică, de vis, întregii omeniri.

Părintele paroh Sebastian a mulțumit în numele comunității îngerașilor oaspeți pentru momentul de sărbătoare. L-a finalul concertului ei au cântat La mulți ani (solistă Brigita Simon) cerând de la Pruncușorul Isus binecuvântare, fericire și și-au arătat recunoștința pentru generozitatea și primirea călduroasă.

Colindele sunt clopote de cristal care contopesc într-o armonie celestă inima divină a Copilașului plăpând și inima creaturii răscumpărate!

Crăciun fericit și binecuvântat! La mulți ani!

Prof. Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat