Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Moment de bilanț la Centrul Medical

Centrul Medical Barticești a trăit în ziua de 17 decembrie 2016 un moment de bilanț al activității desfășurate în anul care se încheie.

La ora 12, Preasfințitul Petru Gherghel, împreună cu responsabilii Centrului Medical - pr. Mihai Budău și pr. Daniel Budău - însoțiți de mai mulți preoți din zonă, a celebrat un moment de rugăciune în capela centrului. Au fost prezenți medicii angajați și colaboratori, personalul medical și auxiliar, precum și invitații colaboratori ai Centrului Medical Barticești.

În cadrul celebrării, episcopul diecezei a dorit să aducă un prinos de mulțumire pentru activitățile medicale și sociale desfășurate pe parcursul întregului an 2016. De asemenea, o rugăciune de mulțumire a fost înălțată către Dumnezeu și pentru faptul că anul acesta s-au împlinit 25 de ani de când, prin implicarea părintelui Alois Fechet, s-a sfințit piatra de temelie a edificiului, care de la an la an a continuat să se dezvolte și să aducă alinare persoanelor bolnave din zonă și nu numai.

După momentul de rugăciune, a urmat întâlnirea cu toți angajații și colaboratorii Centrului Medical Barticești, unde, într-un cadru festiv, au fost trecute în revistă realizările acestui an pe plan medical. Anul acesta au fost peste 35.000 de consultații și tratamente realizate în cele 18 specialități medicale, au fost aduse aparate medicale noi, au fost deschise noi puncte de lucru, au fost atrași binefăcători noi care să sprijine activitățile medicale și sociale.

Deși anul 2016 a reprezentat și un an al încercărilor prin faptul că centrul "a beneficiat" de "atenția" unor persoane sau instituții care nu sunt foarte entuziasmate de prezența și activitatea centrului, cu ajutorul Domnului au fost depășite și acestea și au fost puse pe altarul Domnului, rugându-l pe el să transforme totul în ocazii de a aduce binecuvântarea și sfințirea activităților pe care le realizăm în favoarea celor aflați în nevoi și suferință.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a oferit în acest an și în ultimii 25 de ani de când a luat ființă centrul, mulțumind episcopilor noștri Petru și Aurel pentru încrederea și susținerea arătată, mulțumind întregului personal și tuturor colaboratorilor, precum și binefăcătorilor noștri inimoși, dorim să ne manifestăm speranța că vom continua să progresăm în tot ceea ce facem și să fim cât mai utili celor care ne solicită ajutorul. Ne rugăm ca în noul an Dumnezeu să reverse pacea, sănătatea și binecuvântarea sa asupra tuturor angajaților, colaboratorilor, binefăcătorilor și beneficiarilor Centrului Medical Barticești.

Pr. Mihai Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 decembrie: Barticești: Moment de bilanț la Centrul Medical


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat