Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Premianți catolici la Gala Excelenței în Educație

Gala Excelenței în Educație a ajuns la a V-a ediție. Joi, 15 decembrie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Primăria Iași și Consiliul Județean Iași, a organizat o festivitate de premiere a elevilor cu rezultate de excepție la olimpiadele, concursurile naționale și internaționale și a profesorilor îndrumători. Premierea a avut loc în sălile Rossini și Verdi din Palas Mall Iași.

Evenimentul a avut șapte secțiuni:

1. Devenire în spirala timpului: istorie, cultură și aspirații ieșene cu momente culturale susținute de elevii și profesorii Colegiului Național de Artă "Octav Băncilă" Iași, expoziție de pictură și vernisaj, coordonator prof. Dumitru Cristescu și secvențe muzicale în interpretarea Corului Diamond al Școlii Gimnaziale "C. Erbiceanu" Erbiceni - dirijor prof. Liliana Costea.

2. Educația excelenței - actori, profiluri, idealuri cu intervenții din partea Inspectoratului Școlar General - prof. dr. Camelia Gavrilă, mesajul reprezentanților autorităților locale, al personalităților invitate și al partenerilor tradiționali și lansarea numărului 5 (decembrie 2016) al revistei "Excelsior" a olimpicilor ieșeni.

3. Noblețea unui destin asumat: susținerea performanței în școala ieșeană cu festivitatea de premiere a elevilor laureați la olimpiadele, concursurile internaționale și naționale, precum și a profesorilor mentori, decernarea titlului de "Elevul anului" și premierea proiectelor educaționale științifice, culturale și artistice de succes, din tradiția actuală a excelenței ieșene.

4. Intermezzo muzical susținut de Cvintetul de alamă al Colegiului Național de Artă "Octav Băncilă" Iași - coordonator prof. Neculai Musteață.

5. Noblețea unui destin asumat: susținerea performanței în școala ieșeană cu festivitatea de premiere a elevilor participanți la olimpiadele naționale, precum și la competițiile relevante pentru Palatul Copiilor Iași.

6. Zvon de sărbătoare: miniconcert de instrumente tradiționale, susținut de elevul Eusebiu Toa, clasa a XII-a, Liceul Special "Moldova" Târgu Frumos, sub îndrumarea prof. Gisela Petrila.

7. Noblețea unui destin asumat: susținerea performanței în școala ieșeană cu recunoașterea meritelor elevilor și a profesorilor la concursuri internaționale și naționale de anvergură.

Elevii și profesorii au fost răsplătiți pentru efortul și rezultatele lor cu diplome și premii în cărți și în bani, în funcție de importanța concursului și a premiului obținut.

La disciplina Religie s-au evidențiat elevi ce aparțin cultului romano-catolic, cultului ortodox și Alianța Evanghelică. Ei au fost felicitați de doamna prof. dr. Denisa Mănoiu - inspector de religie în cadrul Inspectoratului Județean Iași.

Elevi premiați la Olimpiada Națională de Religie - cult romano-catolic:

  • Ioana Bonaparte, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași, Premiul I, prof. pr. Tamaș Petru Sebastian.

  • Diana Farcaș, clasa a XII-a, Colegiul Național G. Ibrăileanu Iași, Premiul I, prof. Boroș Lăcrămioara.

  • Ioana Albert, clasa a VII-a, Școala Gimnazială "E. Cuza", Preimul II, prof. Dr. Pr. Hîrja Alois.

  • Paul Andrici, clasa a X-a, Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași, Premiul II, prof. pr. Tamaș Petru Sebastian.

  • Ramona Felicia Baciu, clasa a IX- a, Premiul II, prof. pr. Tamaș Petru Sebastian.

Felicitări elevilor premianți și profesorilor îndrumători!

Prof. Lăcrămioara Boroș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 decembrie: Iași: Premianți catolici la Gala Excelenței în Educație


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat