Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Misiuni populare și zile de har

În perioada 8-11 decembrie 2016, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești (IS) s-au desfășurat misiunile populare, avându-l ca predicator pe părintele Alois Moraru, decan de Piatra Neamț și paroh de Barticești. Meditațiile propuse și aprofundate progresiv au avut ca punct de inspirație tema milostivirii voită de papa Francisc pentru anul 2016 și au fost întărite prin exemple de viață concretă de credință și de viețile sfinților contemporani.

Prin intermediul lor, părintele predicator a vrut să sondeze și să interogheze seriozitatea vieții spirituale a credincioșilor din parohie, de diferite categorii de vârstă, dornici în a fi protagoniști ai imitării și urmării lui Isus Cristos. El a încredințat reușita și eficacitatea acestor misiuni solicitudinii Maicii Neprihănite și mijlocirii fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

Finalitatea predicilor, pe lângă redescoperirea valorilor creștine și înțelegerea sensului chemării la sfințenie astăzi, a avut și o conotație practică: materializarea Cuvântului lui Dumnezeu prin opere concrete de milostenie trupească.

În fiecare zi, sfânta Liturghie a fost prezidată și alternată de diferiți preoți invitați. Astfel, am avut bucuria de a avea în mijlocul nostru pe părintele Petru Blaj, decan de Valea Siretului, pe părintele Virgil Blaj, secretar al Provinciei franciscane și delegat din partea părintelui Provincial Teofil Petrișor, pe părintele Fabian Cătălin, rector la Postulandatul franciscan, pe părintele Cristinel Sociu, director la Liceul Franciscan și pe părinții formatori de la Institutul Teologic Franciscan din Roman, pe părintele Iosif Bisoc, paroh de Buruienești și președintele Comisiei pastorale din provincia noastră.

În ultima zi, duminică, 11 decembrie 2016, Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, a prezidat sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor populare, împărțind tuturor credincioșilor binecuvântarea sa arhierească.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har, părintelui Alois Moraru pentru glasul său de aur și competența cu care a predicat aceste misiuni, Preasfințitului nostru episcop și tuturor invitaților care au acceptat să se roage și să-l laude pe Dumnezeu împreună cu noi, pentru toate harurile primite și pentru infinita sa milostivire.

Fr. Bernadin Duma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 decembrie: Hălăucești: Misiuni populare și zile de har


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat