Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Popești-Leordeni: Zi de reculegere în Advent pentru persoanele consacrate

Sâmbăta, 10 decembrie 2016 a avut loc, la mănăstirea "Sfântul Agnes" a Congregatio Jesu, din Popești-Leordeni, reculegerea de Advent pentru persoanele consacrate din zona Bucureștiului. Au participat aproape optzeci de călugărițe și călugări, de dimineața, la ora 9 până seara, la ora 18.

A fost un timp de rugăciune în tăcere, hrănit de cele două meditații propuse de pr. Bogdan Balașca OFM. Dimineața am fost invitați să parcurgem profeția lui Isaia: Iată, fecioara va zămisli și va naște un fiu, căruia îi va pune numele "Emanuel" (7,14) ca pe un itinerar interior cu șapte trepte care ne conduce până la comuniunea cu Dumnezeu, adică Emanuel pe care Îl celebrăm de Crăciun. La prânz am trăit un moment de fraternitate, împărtășire plină de viață și de simpatie. Apoi la ora 14.00 ne-am întâlnit pentru a doua prelegere din Noul Testament unde ni s-a sugerat să medităm fiecare cuvânt din răspunsul Fecioarei Maria "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău".

După meditație a fost expus preasfântul sacrament în biserica mănăstirii, dar și gradina surorilor a fost foarte primitoare pentru o plimbare în rugăciune, pentru că soarele zâmbea pe cer.

În sfârșit, la ora 17.00 a urmat sfânta Liturghie, în cinstea fericitului Anton Durcovici, concelebrată de călugării preoți care au participat la ziua de reculegere și celebrantul principal a fost pr. Marius Taloș. Cuvântul de primire și salutul final a fost spus de sora Patricia Rediu.

Sperăm să putem trăi un climat de familiaritate și de împărtășire atât de frumoasă în toate întâlnirile programate pentru acest an, următoarea fiind Ziua Mondială pentru Viața Consacrată în sărbătoarea Întâmpinării Domnului la 2 februarie 2017.

Pr. Stefano Conotter, OCD

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 decembrie: Popești-Leordeni: Zi de reculegere în Advent pentru persoanele consacrate


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat