Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sesiune a Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli

Membrii Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași s-au reunit vineri, 9 decembrie 2016, în prima ședință de lucru programată pentru acest an școlar.

Reprezentanții celor patru zone (Bacău, Iași, Roman și Onești), inspectorii zonali și experții școlari, împreună cu părintele inspector diecezan, pr. prof. Tamaș Petru-Sebastian și în prezența Excelenței Sale Aurel Percă, episcop auxiliar, au început lucrările primei ședințe programate pentru acest an școlar cu un moment de rugăciune. Apoi Excelența Sa Aurel Percă a adresat salutul său participanților si a subliniat realizările frumoase ale Diecezei de Iași în ceea ce privește activitățile legate de învățământul religios: olimpiadele la care elevii diecezei au fost mereu în frunte, pelerinajele, simpozioanele, întâlnirile profesorilor etc. și a discutat cu membrii oficiului despre structura viitoare a acestuia.

În continuare, pr. prof. Tamaș Petru-Sebastian, inspector diecezan, a făcut o informare detaliată despre concluziile și perspectivele luate în discuție la întâlnirea de la Cioflinceni a reprezentanților învățământului catolic din întreaga țară, după care s-au discutat și alte aspecte de pe ordinea de zi și anume: "Missio canonica", Olimpiada de religie pentru clasele V-VI, noua propunere de programă școlară, concursul de eseuri și creație religioasă "Episcop Anton Durcovici", planificarea activităților și întâlnirilor de lucru ale Oficiului, diverse probleme organizatorice.

S-a făcut o informare cu privire la termenele din acest an școlar 2016-2017 din calendarul olimpiadelor și anume:

- Faza pe școală a olimpiadei de religie se va organiza până cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie, faza județeană pentru clasele V-XII va avea loc pe data de 18 martie 2017 (conform calendarului MENCȘ) urmând ca etapa diecezană (interjudețeană) să fie organizată pentru clasele V-VI la Bacău în luna mai, odată cu concursul de eseuri și creație religioasă "Episcop Anton Durcovici" . Tematica acestui concurs de eseuri, precum și a celui de desene va fi anul acesta: "Ca toți să fie una" (In 17,2).

- Faza națională a olimpiadei (pentru clasele VII-XII) va avea loc între 25 și 28 aprilie 2017 la Timișoara. Tematica pentru olimpiadă și structura subiectelor rămâne aceeași din anii anteriori.

- "Missio canonica" se va acorda în săptămâna 25-31 martie 2017 după un calendar ce va fi anunțat ulterior.

- Următoarea întâlnire a Oficiului s-a stabilit pentru 4 martie 2017 la Roman.

Prof. metodist Odette Doğan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Iași: Sesiune a Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat