Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni: Martin Benedict, gazda ieslei din Betleem

Ajunsă la cea de-a patra ediție, și în acest an, la Galbeni, începând cu ziua de 8 decembrie 2016 până în ziua de 8 ianuarie 2017, are loc inițiativa de Crăciun intitulată: "Martin Benedict, gazda ieslei din Betleem".

În "Sala Sfântul Francisc", din complexul Casei memoriale "Martin Benedict", va fi expus un presepiu ambientat pe lacul din Galbeni. Isus se naște acolo unde trăim. Crăciunul se verifică în viața noastră de fiecare zi, acolo unde ne desfășurăm activitatea, acolo unde ne îndeplinim datoria încredințată de Dumnezeu.

Evenimentul este promovat și organizat de către Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali "Sfântul Iosif" din România. Frații franciscani din întreaga lume din totdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției, sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus din grajdul de la Betleem, la sihăstria de la Greccio, în anul 1223.

Și anul acesta a fost aleasă ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrisorile medicului preot Martin Benedict: "Nu-ți lega inima decât de acest prunc divin care te face fericit și aici și în veșnicie" (1985). A avea o viață fericită înseamnă a te lega de Dumnezeu pentru ca viața sa, adevărata viață, să înceapă să curgă în noi. Unde se naște Dumnezeu, se naște speranța. Unde se naște Dumnezeu, se naște pacea. Unde se naște Dumnezeu, se naște bucuria de a trăi.

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă de Crăciun familiei, rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților dumneavoastră! Duceți bucuria nașterii lui Isus acolo unde nu a putut pătrunde! Păstrați-o în casele celor săraci! Frângeți-o pe masa celor lipsiți! Repetați-o la căpătâiul celor bolnavi așa cum a făcut-o și medicul Martin Benedict! Intrați acolo unde nu putem ajunge noi! Bateți la ușile celor triști, singuri și părăsiți! Vă mulțumim!

Pace și bine!

Fr. Eusebio Bejan


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat