Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (NT): Copii, tineri și adulți au depus adeziunea la Acțiunea Catolică

Duminică, 4 decembrie 2016, în cadrul sfintei Liturghii comunitare, 21 de copii, 29 de tineri și 21 de adulți din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Traian (NT) au depus adeziunea la Acțiunea Catolică, dorind să fie mai implicați în viața comunității și a-și trăi mai intens vocația primită la botez.

Ca în fiecare an, începutul Adventului aduce o perioadă încărcată, dar plină de bucurie pentru membrii Acțiunii Catolice. Aceste zile nu trec neobservate nici la Traian. La 3 decembrie, grupul de 29 de tineri înscriși în această asociație a avut parte de o zi de reculegere la Comunitatea Iosefinii lui Murialdo din Roman. Acolo, am trăit o zi de pregătită de Ștefan Tamaș, care ne-a îndrumat pas cu pas în orice moment. Ziua a decurs în perfectă ordine, atingându-și toate obiectivele. A început cu vizionarea unui film tematic, din care am avut multe lucruri de învățat. A punctat exact cea mai mare nevoie a tinerilor, aceea de a avea curaj și a fi perseverenți în munca pentru îndeplinirea viselor noastre.

A urmat un moment în care am avut ocazia să ne facem ordine în gânduri și să mergem la spovadă, pentru a ne împăca cu Dumnezeu, așa cum aveam să aflăm și mai târziu, că Sacramentele sunt cele care ne apropie de Tatăl. În centrul zilei a fost, așa cum se cuvine, sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh, Edi Patrașcu. Acolo ne-am hrănit atât cu învățăturile din Cuvântul Domnului, cât și cu trupul lui Cristos, pentru a ne simți mult mai bogați spiritual.

Ștefan a condus apoi un grup de discuții despre scopul, rolul și valorile noastre ca grup unit în slujba Bisericii. Fiecare a avut ocazia să intervină, fie că era membru vechi, fie că era membru nou, pentru a clarifica toate aspectele și pentru a întări legătura dintre noi. Am încheiat ziua tot cu părintele, într-o mică "ședință" organizatorică pentru ziua ce avea să urmeze.

Depunerea adeziunii din ziua de duminică, 4 decembrie, a fost una deosebită pentru comunitatea noastră. La Liturghia de la ora 10, pe lângă cei 29 de tineri, anul acesta au depus și 21 de adulți adeziunea, dar și 21 de copii. E o mare bucurie pentru noi că de acum avem prezente în parohie toate cele trei sectoare ale Acțiunii Catolice. Astfel, de acum ne angajăm să mărim numărul activităților din parohie. Ne angajăm la o prezență constantă și mai activă în tot ceea ce ne va aduce acest nou an asociativ. Sperăm să strălucim și mai mult în asociație, să fim exemple vii de credință pentru cei din jur și să mărim toate cele trei grupuri cu oameni dornici de a fi activi în misiunea aceasta frumoasă. Mii de mulțumiri îi aducem părintelui paroh pentru că ne-a făcut cunoscută Acțiunea Catolică și pentru că a adus-o în mijlocul nostru, ajutându-ne să fim mai uniți și mai implicați.

Bianca Dorcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 decembrie: Traian (NT): Copii, tineri și adulți au depus adeziunea la Acțiunea Catolică


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat