Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Pruncușorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Luni, 26 decembrie 2016, credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivați de preoții care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Bucuria acestei frumoase sărbători, Nașterea Domnului nostru Isus Cristos, a fost trăită împreună cu iubire și prietenie.

Această vizită făcută cu multă dragoste și umilință, acasă la ei, acolo unde trăiesc ei, trezește în sufletul acestor persoane sentimentul că nu sunt uitate, că ele mai contează pentru cineva,.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 11 decembrie când preoții comunității au anunțat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donație pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne așteaptă an de an. În următoarea duminică, 18 decembrie 2016, credincioșii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 390 de pachete. În momentul colectei, am realizat că Anul Milostivirii care tocmai s-a încheiat ne-a ajutat să înțelegem mai bine ceea se înseamnă a oferi din iubire. Vizita noastră la bolnavii de la Grajduri a reușit să deschidă multe inimi și multe buzunare. Oferta a fost generoasă atât la colectă dar și după aceea, foarte multe persoane au dorit să ofere.

Noi, membrii vincențieni, ne-am mobilizat, am făcut cumpărăturile și împreună cu tinerii și copii care au dorit să participe la această acțiune, am pregătit aceste pachete.

Luni, 26 decembrie, la ora 9, un grup frumos de credincioși, animați de vincențieni, împreună cu părintele Eugen Andrei a pornit spre Grajduri. Cu multă răbdare am reușit să organizăm locul pentru celebrarea sfintei Liturghii și cu multe insistențe am adunat bolnavii care au dorit să participe.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Pruncușor în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Eugen Andrei ne-a îndemnat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria nașterii lui Isus, să primim această veste cu sufletul deschis. Umilința a fost cuvântul cheie a acestei predici. Părintele ne-a îndemnat ca fiecare gest al nostru, fiecare faptă să le trăim în umilință. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare. La Împărtășanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântați de părintele. Liniștea de pe chipul lor ne-a transmis că Pruncușorul Isus a ajuns și la inima lor.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu bucurie, spre pavilioane, unde le-au împărțit celor prezenți câte un pachet și un cuvânt bun.

Îi mulțumim părintelui Eugen Andrei și membrilor vincențieni pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulțumim și tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoință în mijlocul lor și sperăm că Nașterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie și speranță.

Săracul, bolnavul, persoana aflată în închisoare, singură sunt reprezentantul lui Cristos pe acest pământ. Dragostea pe care creștinii o au pentru aceste persoane o au pentru Cristos.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a deschis inimile noastre și că ne-a dat puterea de a sluji.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Iași "Sfânta Tereza": Pruncușorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat