Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Vizita surpriză a episcopului Claudio Cipolla

Duminică, 25 decembrie 2016, în solemnitatea Nașterii Domnului, comunitatea catolică română din Padova s-a bucurat de prezența Excelenței sale Mons. Claudio Cipolla, episcop de Padova.

Într-o atmosferă de sărbătoare specifică sărbătorii Crăciunului, în timpul celebrării sfintei Liturghii, la un moment dat cineva din cor mă face atent de o prezență specială în biserică. Într-un unghi îndepărtat, puțin accesibil ochilor mei, l-am zărit pe pr. Matteo, secretarul Preasfințitului Claudio, care, printr-un gest discret, mi-a dat de înțeles că Preasfințitul vrea să spună două cuvinte. M-am apropiat cu sfială și emoție de copil de locul în care Preasfințitul Claudio aștepta cu răbdare de ceva vreme să poată interveni. Ajunși la altar, ne-am așezat, ascultând predica părintelui Emanuel. Încercând să îi traduc, am realizat că Preasfințitul nu se simțea deloc bine. Mi-am permis să îl întreb, cum se simte. A răspuns doar atât: "Azi noapte nu am reușit să celebrez Liturghia din cauza febrei. Dar azi am ținut să vin să vă salut în mod particular".

În scurtul discurs pe care l-a ținut, Preasfințitul Claudio ne-a îndemnat să ne simțim ca acasă, ca într-o familie mărită, mai ales că în Dieceza de Padova activează un număr impresionant de persoane consacrate originare din Dieceza de Iași, începând cu frații franciscani de la bazilica "Sfântul Anton", surorile care activează în cadrul Episcopiei de Padova și de păstorii care se îngrijesc de comunitatea catolică română. Am fost îndemnați să recunoaștem chipul pruncului în dificultățile de fiecare zi.

După binecuvântarea specială, Preasfințitul s-a retras discret în aplauzele sutelor de credincioși prezenți la celebrare.

Pr. Marius Gabriel Catrințașu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat