Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Primește-l pe Isus în inima ta!

În acest timp sfânt de așteptare, de pregătire pentru cea mai mare bucurie a creștinilor, familiile Parohiei Romano-Catolice "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret au trăit momente de adevărată înălțare spirituală și trăire divină, prin câteva evenimente care au avut loc în parohia noastră. Ne bucurăm în mod deosebit de faptul că și copiii noștri sunt implicați activ, sub diverse forme, în pregătirea sărbătorii care urmează.

Sub îndrumarea atentă și înconjurați de dragostea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, copiii au fost pregătiți și au prezentat două scenete deosebit de interesante, una în limba română, iar cealaltă în limba polonă. Aceste momente ne-au ajutat să medităm mai profund la semnificația și rostul venirii în lume a pruncului sfânt de la Betleem. Astfel, în seara zilei de marți, 20 decembrie 2016, în sala Oratoriului Parohial, copilașii au susținut o piesă de teatru în limba română, iar inocența și dăruirea lor ne-au emoționat cu adevărat.

Și pentru că în cadrul comunității noastre avem bucuria de a conviețui mai multe naționalități, tabloul manifestărilor dedicate Nașterii Sfinte a fost completat de piesa în limba polonă, pe care cei mici au prezentat-o în seara de miercuri, 21 decembrie 2016. Ne bucură mult să vedem că un număr atât de mare de copii au venit să îl laude pe pruncul sfânt și în limba polonă.

În cadrul acestor evenimente, am revăzut Familia Sfântă, am avut ocazia să retrăim atmosfera din jurul ieslei, ascultând cântecele îngerașilor, văzând bucuria păstorașilor care au venit să îi aducă micului Isus darurile lor simple, dar în același timp, prețioase, i-am însoțit și pe magii de la Răsărit către ieslea sfântă. În același timp, văzând neliniștea trăită de Irod și Irodiada, ne-am rugat bunului Isus să ne ferească de orgoliu și ambiție, pentru a nu cădea în păcat. Mesajul atât de profund al acestor scenete a fost transmis tuturor celor prezenți și print-un gest deosebit de emoționant de la sfârșitul piesei, când câțiva copii au împărțit fiecărei persoane câte un bilețel, pe care am putut citi aceste cuvinte: Primește-l pe Isus în inima ta!

Simina Busuioc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-21 decembrie: Siret: Primește-l pe Isus în inima ta!


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat