Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Serbare de Crăciun la Grădinița "Sfântul Nicolae"

În preajma sărbătorilor de Crăciun, în zilele de 20 și 21 decembrie 2016, copiii și surorile de la Grădinița cu Program Normal "Sfântul Nicolae" din Iugani s-au bucurat de prezența unor oaspeți de seamă: ep. Petru Gherghel și ep. Aurel Percă.

Crăciunul nu înseamnă doar luminițe strălucitoare, brazi împodobiți sau mâncăruri delicioase, ci este o sărbătoare creștină de mare însemnătate. Copiii grupei mari, îndrumați de sora educatoare, au dorit să transmită tocmai acest lucru: pacea, bunăvoința, bucuria, caritatea, îngăduința, bunătatea, generozitatea și iubirea sunt părți esențiale ale spiritului Crăciunului.

Prin sceneta de Crăciun, intitulată "Astăzi s-a născut Cristos", preșcolarii au reușit să pună în scenă momentul nașterii lui Isus producând părinților și oaspeților multă emoție și bucurie. De asemenea, ei au transmis celor prezenți un mesaj emoționant: "În viața noastră este mereu o stea care ne arată drumul spre o viață frumoasă, spre Isus. Sinceritatea ne ajută să vedem că viața nu este frumoasă atunci când nu suntem cinstiți, când ne certăm, când furăm, când urâm pe alții. Steaua sclipește prin lucrurile frumoase care ne înconjoară, prin prieteni, prin bunătate, atunci când iertăm".

Bineînțeles, nu au lipsit din serbare colindele tradiționale precum și obiceiurile din străbuni: "Steaua" și "Plugușorul". Dansul "We wish you a Merry Christmas" precum și jocul muzical "Poveste de Crăciun" i-au bucurat pe toți cei din sală.

Copiii grupei mici, la prima lor serbare, au reușit să aducă părinților și invitaților zâmbetul pe buze încântându-i cu programul lor artistic. Poeziile adresate lui Moș Crăciun, cântecele și dansul "Jingle bells" au adus bucurie în sufletul tuturor. Părinții au fost plăcut impresionați de "Sorcova" și "Plugușorul" celor mici.

Pentru sceneta și serbarea pregătită de copii, Moș Crăciun a venit cu sacul încărcat și i-a răsplătit pentru efortul depus, dar și pentru faptul că au fost cuminți, ascultători în acest an.

În cadrul parteneriatului grădiniță-școală, elevii clasei a II-a, împreună cu învățătoarea au venit să-i colinde pe cei mici și au fost salutați de ep. Petru Gherghel. Elevii de la școala din sat au prezentat frumoasele tradiții românești: "Capra" și colinde creștinești. Păstrând tradiția, copiii au fost răsplătiți de Moș Crăciun cu mere și colaci.

Mulțumindu-le pentru participare, surorile le-au urat tuturor Crăciun Fericit și un an nou binecuvântat, dorindu-le ca spiritul Crăciunului să le aducă pace, bucuria Crăciunului să le dăruiască speranță, iar căldura Crăciunului să le ofere iubire.

Sr. Maria Paliștan, SCMP
și sr. Sabina Brandiu, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-21 decembrie: Iugani: Serbare de Crăciun la Grădinița "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 52.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat