Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli (Italia): Concert de colinde și scenetă de Crăciun

Sâmbătă, 17 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, comunitatea catolică românească din Ladispoli și împrejurimi a început deja să trăiască bucuria Crăciunului prin minunatul concert de colinde și sceneta de Crăciun, intitulat "Hai deschide inima ta"... chiar și aici în Ladispoli.

Pentru că ecoul colindelor nu a încetat să răsune niciodată, indiferent de loc, de vremea de afară, micii și marii artiști, din comunitatea noastră de credință, au dorit să continue tradiția de a colinda, vestind cu bucurie, în același timp, misterul venirii pruncului Isus între oameni.

Prin urmare, am dorit să retrăim aceste momente tradiționale, specifice Crăciunului, aici în pământ italian, în biserica "San Giovanni Battista" din Ladispoli, invitând toți credincioșii de bunăvoință atât români cât și italieni, care trăiesc în acest teritoriu, dar și din apropiere, ca să împărtășească cu noi această tradiție creștină foarte frumoasă.

Concertul a început cu o serie de un minunat colaj de colinde tradiționale românești, intercalându-se pe alocuri cu câteva colinde moderne și internaționale; după acestea au urmat colindele "Vin colindătorii", "O Betleem, oraș micuț", "Dormi, puișorul meu drag", "Mărire-ntru cele'nalte", "Transeamus" și "Cerul și-a deschis soborul"; toate acestea au fost interpretate de corul comunității noastre "Sfânta Cecilia", dirijat și acompaniat de doamna Adriana Susanu.

După concertul celor mari a sosit și rândul celor mici din comunitatea noastră, care prin simplitatea și bucuria lor, ne-au prezentat o minunată scenetă a Nașterii Domnului în versuri intitulată: "Hai, vino și tu la Betleem". Din dorința de a transmite mai bine acest mesaj al nașterii lui Isus, sceneta a fost intercalată de diferite colinde de Crăciun.

La sfârșitul acestui concert, pr. Adrian Chili, păstorul comunității, a felicitat pe toți aceia care ne-au făcut să trăim deja Crăciunul cu această seară. Totodată, a mulțumit în numele întregului auditoriu în primul rând doamnei Adriana Susanu, dirijoarea acestor coruri, pentru timpul, efortul, inteligența și sănătatea pe care a oferit-o pentru ca acest concert să fie cât mai frumos. Un mulțumesc special a fost adresat și doamnelor Tatiana și Claudina care s-au implicat trup și suflet pentru ca cei mici să pună în scenă cât mai bine sceneta, pentru ca aceasta să ajungă direct în inima noastră. Îndelungatele aplauze au fost nu doar felicitări din inimă și un mulțumesc spus coriștilor și actorilor, ci au dorit să confirme reușita concertului și a scenetei de Crăciun.

În această seară de vis, atât cei din Ladispoli cât și oaspeții prezenți, au mărturisit nu doar că au uitat pentru mai bine de o oră de grijile care le apasă sufletul, dar parcă erau acasă în România, cu familia și prietenii, trăind deja Crăciunul.

Ca semn că "unitatea ne face mai puternici" și ne ajută să ne cunoaștem și să creștem împreună, o parte din colindele cântate sâmbătă au fost prezentate și la concertul susținut duminică, 18 decembrie 2016, ora 21.00, în aceeași biserică, împreună cu corul comunității italiene "San Giovanni Battista" din Ladispoli, parohia care găzduiește comunitatea noastră catolică românească.

De aici, din Ladispoli, de pe pământ italian, dorim din toată inima celor de acasă, din România, dar și tuturor românilor de pretutindeni, un Crăciun fericit și un An nou binecuvântat!

Pr. Adrian Chili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 decembrie: Ladispoli (Italia): Concert de colinde și scenetă de Crăciun


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat