Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Timp de exerciții spirituale pentru preoți

Un grup de peste 40 de preoți ai Diecezei de Iași s-au reunit, în perioada 14-18 noiembrie 2016, pentru a trăi împreună, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, un timp de exerciții spirituale. Călăuza în meditație și rugăciune a fost pr. Mihai Percă, venit de la Lourdes unde își desfășoară misiunea pastorală la sanctuarul marian.

Părintele predicator a încadrat meditațiile în contextul Jubileului Extraordinar al Milostivirii pornind de la contemplarea milostivirii Tatălui și a modului în care Cristos exprimă milostivirea divină. Spovada este locul prin excelență în care Tatăl își revarsă milostivirea, iar preotul este chemat să descopere tot mai mult darul iertării lui Dumnezeu în propria viață și să fie pentru credincioși adevărat medic sufletesc în spovadă. Gustul, dorința, statornicia și bucuria rugăciunii dau sens vieții preotului adesea marcată și de lupta spirituală. Sfânta Euharistie, centrul vieții preotului, devine și izvorul carității sale pastorale. Sfânta Fecioară Maria este o însoțitoare fidelă a preotului în misiunea sa în slujba poporului lui Dumnezeu. Toate aceste teme de meditație propuse de părintele predicator au fost îmbogățite de exemplele sfinților, dar și de reflecțiile spirituale ale unor autori contemporani.

Bineînțeles, timpul de meditație a fost însoțit reculegerea personală și de momentele de rugăciune comună, precum sfânta Liturghie, adorația euharistică și liturgia orelor.

Părintele Mihai Percă a împărtășit frumusețea misiunii sale la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes și a propus vizionarea unui documentar despre vindecările miraculoase petrecute în acest loc de pelerinaj. Nu au lipsit momentele de dialog și de împărtășire ale unor aspecte ale muncii pastorale.

În comuniune preoțească a trăit exercițiile spirituale și PS Petru Gherghel care la încheiere a manifestat aprecierea față de toți preoții care în ultimele luni s-au îngrijit în acest mod de viața lor spirituală și i-a îndemnat să fie în misiunea lor autentici împărțitori ai milostivirii divine.

Preoții reuniți pentru aceste zile de har au înălțat o rugăciune și pentru odihna confratelui pr. Iosif Zediu, trecut la cele veșnice tocmai în aceste zile.

Pr. Felix Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-18 noiembrie: Traian: Timp de exerciții spirituale pentru preoți


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat