Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican: Sfânta Liturghie pentru pelerinajul diecezelor din Olanda (15 noiembrie 2016)

Marți, 15 noiembrie 2016, la Altarul Catedrei din bazilica vaticană, a avut loc sfânta Liturghie pentru pelerinajul diecezelor din Olanda cu ocazia Anului Jubiliar al Milostivirii. La sfârșitul celebrării euharistice, Sfântul Părinte Francisc a venit în bazilică și a adresat salutul său participanților la pelerinajul jubiliar. Publicăm în continuare cuvintele Sfântului Părinte:

Iubiți frați și surori,

Sunt foarte bucuros să vă salut aici în bazilica "Sfântul Petru" cu ocazia "Zilei Olandeze" a Jubileului Milostivirii. Este frumos că ați venit împreună, păstori și credincioși din toate diecezele olandeze, într-un pelerinaj comun la Roma. În acest mod manifestați viața și comuniunea Bisericii din Olanda și unitatea cu succesorul lui Petru.

Anul Sfânt ne face să intrăm și mai mult în raport cu Isus Cristos, chipul milostivirii Tatălui. Nu ajungem niciodată să epuizăm acest mare mister al iubirii lui Dumnezeu! Este izvorul mântuirii noastre: toată lumea, noi toți avem nevoie de milostivirea lui Dumnezeu. Și noi experimentăm bunătatea mântuitoare a lui Dumnezeu în mod deosebit în sacramentul Pocăinței și Reconcilierii. Spovada este locul în care se primește în dar iertarea și milostivirea lui Dumnezeu, care a început transformarea fiecăruia dintre noi și reforma vieții Bisericii.

De aceea vă încurajez să deschideți inimile voastre și să vă lăsați plăsmuiți de milostivirea lui Dumnezeu. Astfel veți deveni la rândul vostru instrumente ale milostivirii. Îmbrățișați de Tatăl milostiv care ne oferă mereu iertarea sa, veți fi capabili să mărturisiți iubirea sa în viața de fiecare zi. Bărbaților și femeilor de astăzi le este sete de Dumnezeu, le este sete de bunătatea sa și de iubirea sa. Și voi, ca niște "canale" ale milostivirii, puteți ajuta la potolirea acestei sete; puteți ajuta atâtea persoane să-l redescopere pe Cristos, Mântuitor și Răscumpărător al omenirii; ca discipoli misionari ai lui Isus puteți "iriga" societatea cu vestirea Evangheliei și cu caritatea, mai ales față de cei mai nevoiași și față de persoanele abandonate.

Vă încredințez pe voi și toată Biserica din Olanda ocrotirii materne a Mariei Preasfinte, Mama Milostivirii, și vă binecuvântez din inimă. Vă rog, rugați-vă și pentru mine.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat