Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași

Duminică, 13 noiembrie 2016, în cadrul Liturghiei de la ora 16.00 de la catedrala din Iași, un grup de tineri format din 40 de studenți au depus adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași (ASCI), având ca scop principal răspândirea Evangheliei în mediile universitare.

Pentru a conștientiza importanța acestei misiuni, preoții Lucian Farcaș și Fabian Doboș ne-au fost îndrumători, sâmbâtă, 12 noiembrie 2016, la ziua de reculegere care a avut loc la casa din Horpaz a Seminarului "Sfântul Iosif".

Părintele Lucian Farcaș ne-a vorbit despre rolul fiecăruia dintre noi ca membri ai unei asociații, asemănându-ne unui aranjament floral. "Suntem unici și speciali prin natura noastră - a spus părintele -, dar numai integrându-ne într-un grup ne putem pune în valoare asemenea unor flori într-un buchet". De asemenea, împreună, în cadrul acestei zile, am creat un ambient familial, legând noi prietenii și pregătindu-ne moral și spiritual pentru a depune adeziunea în ziua de duminică.

În cadrul Liturghiei de adeziune, părintele Emilian Jitaru, profesor la Seminarul din Iași, ne-a adresat o triplă invitație: să ne dezbrăcăm de păcat, să ne îmbrăcăm cu haine de la FD ("Faceți Diferența") și să avem o puternică pasiune pentru Isus. Scopul acestor sfaturi este de a ne atrage atenția asupra pericolului la care viața noastă este expusă.

După primirea sfintei Împărtășanii, ne-am exprimat public dorința prin recitarea rugăciunii de adeziune, angajându-ne în a mărturisi Evanghelia în mediile pe care le frecventăm. Totodată, ca semn distinctiv, fiecare membru ASCI a primit o eșarfă cu logoul asociației. Părintele capelan universitar, Fabian Doboș, ne-a îndemnat să întrezărim mesajul spiritual al acestui simbol, care ne invită la o apropiere mai strânsă, printr-o rugăciune continuă, cu Dumnezeu și implicit cu cei din jurul nostru.

Mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare!

Gabriela Mihaela Codori și Olimpia Țicloș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 noiembrie: Adeziunea în cadrul Asociației Studenților Catolici din Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat