Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Conferință și dezbatere despre familie

Gabriele Kuby a susținut la Iași o conferință, urmată de o dezbatere, cu tema: "Revoluția sexuală și familia. Distrugerea libertății în numele libertății". Evenimentul a avut loc miercuri, 9 noiembrie 2016, în aula "Fericitul Anton Durcovici" de la subsolul catedralei din Iași, începând cu ora 19.00. Au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, preoți, persoane consacrate, seminariști și laici, în special tineri.

Conferința a început cu rugăciunea rostită de PS Aurel Percă și salutul pr. Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice din România.

În cadrul conferinței, doamna Gabriele Kuby a prezentat mai multe probleme care afectează familia tradițională. Una dintre acestea este și teoria "gender" (în limba engleză înseamnă "gen") care promovează ideea că omul nu este bărbat și femeie pentru că așa s-a născut, ci poate alege ce vrea să fie, bărbat sau femeie. Astfel, nu mai contează aspectul fizic, ci alegerea pe care o faci. Acest lucru - spunea autoarea - contrazice adevărul însuși, pe care noi îl cunoaștem atât de bine. Cuvântul "gender" apare tot mai des în discuțiile publice. Deși de câțiva ani este folosit ca instrument strategic al politicii Uniunii Europene și între timp a devenit disciplină de studiu la tot mai multe universități, totuși majoritatea oamenilor nu cunosc importanța acestui nou termen. Autoarea, de confesiune catolică și mamă a trei copii, a vorbit despre cum a apărut această ideologie, de ce este promovată și care sunt efectele ei.

Doamna Kuby mărturisea că: "Atacul colosal cu care avem de-a face astăzi nu este un accident și o modă, ci este un plan global, a unei strategii mondiale care vizează și cauzează modificări fundamentale ale omului și ale societății prin modificări fundamentale ale înțelegerii și trăirii sexualității umane". Doamna Kuby a demascat adevărul despre ideologia "gender" la fel cum în trecut alții au demascat adevărului despre nazism sau comunism.

În cadrul evenimentului au fost prezentate câteva cărți care vorbesc despre această ideologie, publicate la Editura "Sapientia". Prezentarea a fost făcută de directorul editurii, pr. Ștefan Lupu, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași.

La finalul conferinței, PS Petru Gherghel a mulțumit doamnei Gabriele Kuby pentru vizita sa în România, în mod special că ne-a onorat cu prezența sa la Iași și pentru tot ce a spus celor ce au fost prezenți, felicitând-o pentru tot ceea ce face pentru familii și pentru societate. Acțiunea Catolică i-a dăruit doamnei sociolog o ie românească, care să-i amintească de țara noastră.

Gabriele Kuby este un renumit sociolog, autor și expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei. S-a născut în 1944 la Konstanz în Germania, a studiat sociologia la Berlin, respectiv Konstanz și este mamă a trei copii. Conferința de la Iași a încheiat seria de conferințe susținute în România în orașele Cluj-Napoca (7 noiembrie) și Oradea (8 noiembrie), fiind invitată de Acțiunea Catolică din România. Doamna Kuby a mai fost în România în perioada 3-6 noiembrie 2014.

Prin activitatea sa publicistică și prin conferințele pe care le ține în întreaga lume, atrage atenția asupra impasurilor în care se află societatea modernă și arată că ieșirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creștine.

Gabriel Iulian Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 noiembrie: Iași: Conferință și dezbatere despre familie

* * *

Comunicat de presă: Conferință și dezbatere despre familie la Iași (9 noiembrie)

Gabriele Kuby în România - Conferințe și dezbateri despre ideologia gender


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat