Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Împotriva traficului de persoane

Curaj, milă, dăruire, teamă, încredere și speranță sunt câteva dintre cuvintele ce răsună în cadrul celei de-a doua întâlniri generale a RENATE (Religious in Europe Networking Against Trafficking and Exploitation), ce reprezintă rețeaua de persoane consacrate angajate în lupta împotriva traficului de persoane, rețea prezentă în 27 de țări din Europa și care în prezent numără 140 de membri. Delegația persoanelor consacrate din România este formată din cinci membre, surori din Congregatio Jesu, Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus (FCJ) și Carmelitele Misionare ale Sfintei Tereza a Pruncului Isus. Întâlnirea se desfășoară la Roma, între 6 și 12 noiembrie 2016, și are tema teme "Ending trafficking begins with us", a pune capăt traficului de persoane începe cu noi.

Luni, 7 noiembrie, am avut bucuria de a fi primite în audiență de către papa Francisc, un adevărat susținător al luptei împotriva acestei "crime împotriva umanității", care, ca de fiecare dată, ne-a transmis mesajul său de încurajare ca, asemenea bunului samaritean, să turnăm balsamul vindecării pe această rană deschisă a umanității.

Întâlnirea RENATE are ca scop schimbul de bune practici în domeniu, evaluarea amplorii fenomenului cauzată de migrația din ultimii trei ani, mai ales în Franța, Italia și Spania, precum și nevoia de a crește nivelul de conștientizare și educație asupra pericolelor.

Sr. Valeria Gandini, doamna Helena Maleno, Mons. Sorondo, Mons. Perigo sunt doar câțiva dintre invitații acestui eveniment care aduce împreună persoane cu diferite formări umane și profesionale pentru a găsi căi comune spre a putea susține procesul de vindecare și reintegrare a victimelor.

Fiecare zi se încheie cu o reflecție teologică ținută de prof. Anna Rowlands din Marea Britanie, reflecție care de fiecare dată reiterează motivația și calea spirituală pe care pășim cu delicatețe și curaj atunci când lucrăm cu victimele.

În România, datele de contact sunt: Asociația Solwodi, www.solwodi.ro, secretariat@solwodi.ro, tel. 0756/514940. Pentru alte țări din Europa: www.renate-europe.net/contact.

Sr. Adina Bălan, CJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-12 noiembrie: Roma: Împotriva traficului de persoane

* * *

Papa Francisc: Traficul de persoane este o crimă împotriva umanității


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat