Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hirotonire de diacon român la Viterbo (Italia)

În solemnitatea Tuturor Sfinților (1 noiembrie 2016), în biserica "Sfântul Leonard Murialdo" din Viterbo, tânărul Marius Minuț din Traian (Nt) a fost sfințit diacon prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Lino Fumagalli, episcop de Viterbo. Această celebrare vine după ce sâmbăta precedentă, 29 octombrie 2016, Marius a depus voturile pe viață în Congregația "Iozefinii lui Murialdo".

Au fost prezenți la sfânta Liturghie de hirotonire părinții celui sfințit, câteva rude, superiorii, confrați iozefini, subsemnatul și credincioși din parohia unde diaconul a și fost sfințit și unde își va continua activitatea.

Congregația Sfântului Iosif a fost fondată la Torino, la 19 martie 1873, de sfântul Leonardo Murialdo, născut în același oraș la 26 octombrie 1828 și mort tot aici, la 30 martie 1900. Membrii care compun această congregație, preoți și laici, pentru a ajunge la perfecțiunea carității, pun în practică, în viața comună, profesarea publică a sfaturilor evanghelice de sărăcie, castitate și ascultare și dedicarea către tinerii săraci, abandonați și, în general, către cei care au nevoie de ajutor și de o educație creștină.

Denumirea sa oficială este "Congregatio Sancti Ioseph", exprimată prin sigla CSI. Familiar este cunoscută cu numele de "Iosefinii lui Murialdo". În România, iozefinii sunt prezenți la Popești-Leordeni și Roman.

Diaconul Marius va fi sfințit preot în luna mai a anului viitor. Îl încredințăm în rugăciune lui Dumnezeu prin mijlocirea sfântului Leonard Murialdo ca să urmeze carisma trasată de acesta din urmă spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea sufletelor.

Pr. Edi Patrașcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 noiembrie: Hirotonire de diacon român la Viterbo (Italia)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat