Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul credincioșilor din Gheorghe Doja la sanctuarul de la Cacica

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, un grup de credincioși din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Gheorghe Doja, împreună cu părintele paroh, Sorin Bereș, și părintele Ciril Blaj, au trăit momente de har și de bucurie, mergând în pelerinaj la poarta sfântă din sanctuarul sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

După un drum în care prin rugăciuni și cântări am încercat să ne dispunem sufletește pentru acest moment sfânt, la ora 10.30 am fost întâmpinați de părintele Anton Mărăndescu, OFMConv, rector al sanctuarului, care, după un scurt îndemn de pregătire spirituală, i-a îndemnat să treacă prin poarta sfântă.

A urmat apoi celebrarea penitențială, condusă de părintele Cristian Blăjuț, recitarea rozariului și posibilitatea sfintei Spovezi.

La ora 11.00, comunitatea din Gheorghe Doja a participat la sfânta Liturghie prezidată de părintele Cristian Blăjuț. Cuvintele de învățătură, atât de la celebrarea penitențială, cât și de la sfânta Liturghie, au fost ținute tot de părintele Cristian, care ne-a învățat adevărata milostivire a lui Dumnezeu și cum trebuie să o avem mereu prezentă în viața de zi cu zi.

După o scurtă pauză, a urmat o oră de adorație, animată de părintele Mitică Baltag, OFMConv., și de credincioșii Parohiei Gheorghe Doja. La finalul acestor momente de har, părintele Anton Mărăndescu, printr-o scurtă reflecție, a încheiat această zi binecuvântată de Dumnezeu cel milostiv.

Plini de har și de bucurie, pelerinii au pornit înapoi spre casă, cu gândul de a pune mereu în practică milostivirea lui Dumnezeu, atât în viața proprie, cât și în cea comunitară.

Pr. Sorin Bereș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 noiembrie: Pelerinajul credincioșilor din Gheorghe Doja la sanctuarul de la Cacica


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat