Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zi de reculegere în Advent la Roman pentru cercetași din Pildești și Hălăucești

De multe ori, existența noastră, a oamenilor, nu-și găsește niciun sens. Mergem pe drumul vieții într-un pas poate prea alert și nu știm cine suntem. Mai mult, ne întrebăm adesea "Cine sunt eu?", "Care este scopul existenței mele?". Dorind să clarificăm răspunsurile la aceste întrebări și să facem curat în sufletele noastre, noi, cercetașii din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" Pildești și din Centrul Local "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" Hălăucești, am participat miercuri, 30 noiembrie 2106, la o zi de reculegere, în casa primitoare a surorilor "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Roman.

Cercetașii au sosit gata oricând, cu inimile deschise, pentru a asculta cuvintele părintelui Felician Tiba, cel care a fost îndrumătorul spiritual pe tot parcursul zilei. Iar pentru a pătrunde cu adevărat în atmosfera unei zile de reculegere, activitatea a început cu o rugăciune, care a creat cu adevărat un ambient prielnic pentru a ne deschide sufletele și a lăsa lumina să pătrundă, cu scopul de a ne pregăti cât mai bine în această sfântă perioadă a Adventului. Apoi a urmat meditația părintelui, care ne-a provocat să ne întrebăm ce sens și ce scop are existența noastră pe pământ. Am înțeles cu toții că am fost aleși, că Dumnezeu a pregătit un plan special pentru noi, el având de ales dintre 60.000.000 de posibilități, dar luând în final decizia de a ne încredința nouă misiunea de a ne naște, de a crește, de a descoperi iubirea lui. Și cu toate acestea, nu-l auzim pe Dumnezeu. De ce? Pentru că el nu ne vorbește limbajul oamenilor, el ne vorbește prin creația sa, prin ceilalți, prin noi înșine. Noi am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și am fost chemați la iubire, de aceea trebuie să urmăm întotdeauna direcția recunoștinței, pentru tot ceea ce ni se oferă în fiecare clipă a existenței noastre.

După meditație, fiecare și-a găsit liniștea sufletească retrăgându-se pentru un timp personal, folosit pentru a ne gândi la ceea ce am ascultat. Iar pentru ca gândurile noastră să dea roade, le-am împărtășit în grupuri mici, îmbogățindu-ne unii pe alții, ascultând sfaturi și îndemnuri. Împreună cu întreg grupul am concluzionat ideile, răspunsurile și gândurile noastre, urmând ca după o scurtă pauză, să ne pregătim de sfânta Liturghie. În cadrul acesteia, părintele ne-a vorbit despre sfântul Andrei și despre modelul de viață pe care ni-l oferă Dumnezeu prin acest sfânt, care răspunde afirmativ chemării lui Dumnezeu, chemării care ni se adresează fiecăruia dintre noi.

Întâlnirea însă s-a încheiat cu un mic bilanț, în care ne-am exprimat opiniile referitoare această activitate. Iată o mărturie a unui participant:

"...Ziua de astăzi ne-a ajutat să ne facem ordine în suflet, iar datorita colocviului ne-am simțit mai aproape de Dumnezeu. În această zi de reculegere am făcut curat în inimile noastre pentru ca pruncușorul Isus să se nască într-un loc frumos, cald și plin de iubire, adică într-o inima curată de cercetaș. Cu toții suntem valoroși în ochii lui Dumnezeu, fiecare dintre noi am fost creați din iubire și pentru iubire, iar lucrul care ne demonstrează asta este moartea pe cruce a lui Isus care ne-a iubit până la ultima secunda și ne iubește și acum cu o iubire necondiționată" (Diana Andreea Petrilă - Hălăucești).

Așadar, la sfârșitul zilei, fiecare cercetaș a plecat spre casă, fiind gata oricând să trăiască din plin timpul sacru al Adventului.

În încheiere, aducem mulțumire părintelui Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, părintelui Pavel Martinaș, vicar din Pildești, și sorei Patrizia Kaiser, care au fost la dispoziția noastră în această zi, precum și tuturor acelora care au făcut posibilă această activitate care, sigur, nu va rămâne doar o amintire, ci va aduce roade care vor da un adevărat sens existenței noastre.

Liderii din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 noiembrie: Zi de reculegere în Advent la Roman pentru cercetași din Pildești și Hălăucești


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat