Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Audiență acordată organizatorilor și colaboratorilor Jubileului Milostivirii (28 noiembrie 2016)

Iubiți frați și surori, bună ziua!

Mă bucur să vă primesc după încheierea Jubileului extraordinar pentru a vă exprima mulțumirea mea personală pentru marea muncă desfășurată în timpul acestui An Sfânt.

Îl salut și-i mulțumesc în mod deosebit neobositului Mons. Rino Fisichella. Lui și colaboratorilor săi de la Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări le-am încredințat în mod special gestionarea Jubileului, care a fost un An dens, plin de inițiative în toată Biserica, unde s-a putut vedea și atinge cu mâna roadele milostivirii lui Dumnezeu. La început a fost o simplă intuiție a mea; Domnul ca întotdeauna ne surprinde și merge dincolo de așteptările noastre și astfel acea dorință a devenit o realitate care s-a putut celebra cu atâta credință și bucurie în comunitățile creștine răspândite în lume. Poarta milostivirii deschisă în toate catedralele și în sanctuare a permis ca toți credincioșii să nu găsească niciun obstacol pentru a experimenta iubirea lui Dumnezeu. S-a întâmplat ceva cu adevărat extraordinar care acum cere să se insereze în viața de fiecare zi pentru a face să devină milostivirea o angajare și un stil de viață permanent pentru credincioși.

Voi toți, în diferite moduri, ați făcut posibil ca acest eveniment de har să se celebreze în manieră ordonată și sigură, cu mare aflux de pelerini și în așa fel încât să se evidențieze profunda valoare spirituală pe care o reprezintă Jubileul. Gândul recunoscător se îndreaptă, înainte de toate, spre domnul ministru de interne care ca responsabil al siguranței a garantat pelerinilor, nu numai la Roma ci pe tot teritoriul național, să se trăiască acest Jubileu cu siguranța și liniștea cuvenită. Împreună cu el îi mulțumesc șefului poliției și chestorului de Roma care împreună cu Jandarmeria Vaticană au demonstrat cât de mult poate colaborarea reciprocă să ofere realmente servicii de siguranță spre garanția tuturor. Mulțumesc membrilor Comisiei bilaterale dintre Sfântul Scaun și guvernul italian în persoana subsecretarului la președinția consiliului. Nu pot să uit Corpul Gărzii Elvețiene și toate instituțiile vaticane, îndeosebi Guvernatoratul și Bazilica "Sfântul Petru" pentru marele simț de dăruire. În afară de asta, un gând recunoscător pentru efortul făcut de responsabilii regiunii Lazio, cu președintele, mai ales pentru programarea meticuloasă a structurilor sanitare. Spre Secretariatul tehnic, prezidat de prefectul de Roma, care aduna diferitele instanțe administrative, între care primăria Romei, se îndreaptă aplauzele pentru că au permis o desfășurare eficace a tuturor evenimentelor jubiliare.

În sfârșit, un gând de mulțumire vie se îndreaptă spre numeroșii voluntari veniți din diferite părți ale lumii și spre cei care au colaborat cu munca lor zilnică, adesea tăcută și discretă, ca să facă acest Jubileu extraordinar un adevărat eveniment de har.

"Dacă tu vrei să obții milostivire, tu însuți trebuie să fii milostiv" (Augustin, Discurs 259,3). Aceste cuvinte ale sfântului Augustin să poată fi de întărire pentru noi toți. Cu angajarea voastră nu numai că ați oferit un aport competent, ci ați făcut o adevărată slujire de milostivire milioanelor de pelerini care au ajuns la Roma. Fie ca această trudă a voastră să fie răsplătită de experiența de milostivire pe care Domnul nu v-o va refuza. Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat