Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Alături de familii, în așteptarea lui Mesia

În prima duminică din Advent, 27 noiembrie 2016, în comunitatea catolicilor români din Roma s-a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu pentru familiile care în acest an au împlinit 5, 10, 25 sau 50 de ani de la Căsătorie. La ambele biserici, la San Vitale și la Grotte Celoni, soții care au avut aniversarul și-au reînnoit în fața lui Dumnezeu hotărârea de a trăi o viață sfântă în Căsătorie și au exprimat recunoștința lor pentru toate harurile primite în acești ani.

Cele peste 50 de familii sărbătorile s-au putut pregăti din punct de vedere spiritual pentru celebrare, la sfânta Spovadă fiind disponibili mai mulți preoți.

Părintele celebrant Isidor Iacovici la predică a invitat toate familiile să se pregătească pentru venirea Pruncușorului divin, să se ancoreze în rugăciune, speranță și iubire pentru a-l primi cu reverență pe Regele ceresc care vine la Betleem, ca să ne mântuiască.

După predică, soții sărbătoriți, așezați în primele bănci, au dat glas recunoștinței și cererilor inimii lor, rostind rugăciunea prevăzută pentru această împrejurare: "Binecuvântat să fii, Doamne, pentru că ai fost alături de noi cu bunătate atât în împrejurările fericite ale vieții noastre, cât și în cele potrivnice. Ajută-ne, te rugăm, să păstrăm cu fidelitate iubirea unul față de celălalt, ca să fim martori buni ai legământului pe care l-ai încheiat cu oamenii".

După sfânta Liturghie a urmat un moment de împărtășire, în care soții alături de copii și prieteni au depănat amintiri, au primit felicitări și încurajări.

În aceeași zi, s-au sărbătorit 12 ani de când s-a celebrat prima sfântă Liturghie în limba română la biserica din Grotte Celoni, din Piazza Siderea, nr. 1 (noiembrie 2004).

În alți ani această sărbătoare a familiilor aniversate avea loc după Crăciun, timp în care mulți români însă plecau în țară și în vizită la rude. Așadar, pentru motive pastorale, s-a considerat oportun să se anticipe fericitul eveniment.

Prezența numeroasă și entuziastă de azi au dat un avânt spiritual familiilor în prima duminică din Advent, în drumul lor de pregătire pentru Solemnitatea Nașterii Domnului.

Pr. Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 noiembrie: Roma: Alături de familii, în așteptarea lui Mesia


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat