Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea membrilor Asociației Misionare "Inimă de Mamă" din Iași și Roman

Membrii Asociației Misionare "Inimă de Mamă" din Iași și Roman s-au întâlnit la surorile "Notre Dame de Sion" din Roman, joi, 24 noiembrie 2016.

O zi frumoasă de toamnă, dar de primăvară în sufletele noastre. Bucuria pe care am trăit-o la întâlnirea cu pr. Pavel Chelaru, îndrumătorul nostru spiritual, este mai greu de descris în cuvinte. A fost la fel ca atunci când copiii își revăd tatăl după mai mult timp. De asemenea și revederea cu membrii AMIM din Roman a fost emoționantă și plină de entuziasm.

Întâlnirea a avut loc la surorile "Notre Dame de Sion", unde am fost primiți cu multă amabilitate și bucurie.

Prezența noastră fiind după ora 12, ne-am oprit în capela congregației, unde ne-am rugat rugăciunea "Îngerul Domnului", continuând și cu un rozariu. Am fost invitați apoi la masa de prânz unde, împreună cu pr. Pavel, am avut ocazia să mai depănăm din amintiri și din trăirile curente.

După masa de prânz ne-am reunit în capelă, unde părintele Pavel ne-a prezentat în cuvinte și imagini trăirile pe viu a misionarilor, deoarece Sfinția Sa a fost misionar în ținuturile africane. Aici am văzut cât de grea este munca unui misionar, cât efort a trebuit să facă pentru a învăța limba locală și apoi să înceapă munca pentru evanghelizare. Toate aceste trăiri au fost așa de vii încât aveam impresia că și noi suntem la fața locului. A fost foarte impresionantă sărăcia în care trăiesc acei oameni, și condițiile grele ale misionarilor pentru a-și desfășura activitatea. Cu toate aceste greutăți misionarii sunt foarte hotărâți în a-și duce misiunea la bun sfârșit și nu cedează decât dacă sunt nevoiți să o facă în situații extreme.

Este lăudabilă grija care o au pentru misionari episcopii noștri, încurajându-i astfel chiar prin vizite acolo în misiune. Credem că este la fel ca atunci când un tată își vizitează fiul pus să exercite o muncă foarte grea, departe de casă.

Aceste trăiri ne-au făcut să conștientizăm mai mult și importanța activității noastre de ajutorare a activității misionarilor; în primul rând prin rugăciuni, pentru a fi călăuziți și ocrotiți în muncă, apoi și prin eforturile colectelor financiare de care au mare nevoie misionarii în desfășurarea activității de evanghelizare.

Am participat apoi cu toții la sfânta Liturghie unde pr. Pavel Chelaru în timpul predicii ne-a reintrodus în viața misionară, încurajându-ne astfel să fim și noi mici misionari - vestitori ai Evangheliei, în viața noastră; începând cu familia, și continuând cu cei pe care îi întâlnim. Astfel, și noi să fim martori ai speranței și al unei noi vieți în lume. Știm cu toții că Domnul este cel care cheamă, care ajută, care trimite. Sfântul Paul își punea aceste întrebări: "Cum îl vor invoca, dacă nu au crezut? Și cum să creadă, dacă nu au auzit? Însă cum să predice, dacă nu sunt trimiși?" (Rom 10,14-15). Astfel părintele încheie predica afirmând: Un misionar chiar ajuns la sfârșitul vieții sale rămâne un vestitor al unei vești bune, unul care reamintește tuturor că Dumnezeu ne iubește enorm și că va fi totdeauna cu noi.

La finalul activității noastre, despărțirea de toți a fost la fel de emoționantă ca și întâlnirea, cu dorința de a ne revedea. Mulțumim și cu această ocazie tuturor celor care au depus eforturi pentru această întâlnire și în mod deosebit pr. Pavel, care ne-a ajutat să ne mai îmbogățim spiritual și apoi pentru că a organizat totul, fiind niște gazde foarte primitoare și generoase. Bunul Dumnezeu să-i călăuzească și ocrotească pe toți!

Tereza Marcu


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat