Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Podu Iloaiei și Sprânceana: Zile de har, zile de bucurie pentru familie

Ținând cont de ultima scrisoare pastorală a PS Petru Gherghel, episcop de Iași: "Anul Jubiliar al Milostivirii se încheie, milostivirea lui Dumnezeu continuă", începând de joi, 17 noiembrie 2016, până duminică, 20 noiembrie, în Parohia Podu Iloaiei și în filiala sa, Sprânceana, au avut loc misiuni populare sau "Zilele familiei și ale milostivirii", la care au participat credincioșii din cele două comunități.

În cele patru zile, pr. dr. Felician Tiba, luminat de splendoarea cuvântului lui Dumnezeu, ne-a purtat prin tot ceea ce înseamnă "aventura" lui Dumnezeu cu omul, cu omul creat după "chipul și asemănarea lui Dumnezeu", bărbat și femeie, chemat la viața de familie încă de la începutul creației.

"Nu avem o misiune mai nobilă de făcut pe acest pământ, decât aceea de a ne iubi", spunea părintele la una dintre predici. Am descoperit împreună ce a adus nou Isus Cristos pentru familie prin venirea sa în lume și ce s-a transmis de la el la Biserică, așa încât Biserica să ducă mai departe tezaurul încredințat ei de către Mântuitorul.

Mult așteptată a fost tema ultimei Liturghii a acestei întâlniri, cea de sâmbătă seara când a fost făcută o radiografie matură și realistă a familiei de astăzi în urma căreia am descoperit cu toții; bărbați, femei, soți, părinți, copii, care ne este rolul și ce trebuie să facem ca să trăim o viață de familie după voința lui Dumnezeu.

Sâmbătă, la Podu Iloaiei, cu o jumătate de oră înaintea sfintei Liturghii și după Liturghie la Sprânceana, doamna Eugenia Dămătăr, colaborator la Oficiul pentru Familii, ne-a împărtășit din experiența sa cu privire la familie. "Nu e totul roz, nu e totul ușor, spunea doamna Eugenia, dar cu ajutorul harului lui Dumnezeu, primit cu ocazia celebrării Căsătoriei, totul devine «jug plăcut și dulce»".

Zilele dedicate familiei și milostivirii lui Dumnezeu au avut rolul de a "reseta" comunitatea. Nu puțini au fost cei care s-au spovedit și s-au împărtășit, ca și bărbații care s-au decis ca, indiferent de anotimp, să ofere măcar din când în când o floare soției, iar soțiile să știe să aprecieze gestul lor.

Comunitatea din Podu Iloaiei și Sprânceana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-20 noiembrie: Podu Iloaiei și Sprânceana: Zile de har, zile de bucurie pentru familie


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat