Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: "Un milion de stele"

Centrul Diecezan Caritas a organizat, la 13 noiembrie 2016, acțiunea "Un milion de stele" în opt localități din Dieceza de Iași.

Ceremonialul de sfințire a lumânărilor la Iași, la subsolul catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină", a fost condus de către pr. Cornel Cadar, în calitate de purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, urmat apoi de pr. Egidiu Condac, director al Centrului Diecezan Caritas Iași, care a adresat un mesaj de solidaritate față de cei aflați în nevoie.

Și în alte șapte localități - Barați, Huși, Hălăucești, Pârgărești, Iugani, Onești, Săbăoani - au fost organize ceremonii similare în aceeași duminică.

Fondurile obținute în cadrul campaniei în aceste șapte localități, vor fi direcționate către Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu", care asigură în peste 15 comunități asistența socială și îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

Fondurile obținute la Iași sunt pentru copii, tineri și familii în dificultate.

Acțiunea "Un milion de stele" este o inițiativă Caritas și se desfășoară în prezent în mai multe țări europene, (Germania, Italia, Franța, Belgia, Luxemburg și Elveția), în fiecare an, înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se desfășoară la nivel național din anul 2009. În anul 2015, s-a realizat în 54 de localități simultan.

Scopul acestei acțiuni este de a face un gest de solidaritate față de persoanele care trăiesc în sărăcie, care sunt marginalizate social sau care sunt singure și bolnave.

Fiecare lumânare simbolizează o persoană care are nevoie de sprijinul și iubirea noastră. Toți participanții sunt astfel chemați la un gest de solidaritate față de cei săraci, bolnavi sau marginalizați.

Pe site-ul www.caritas-iasi.ro al Centrului Diecezan Caritas Iași sunt publicate mai multe detalii și fotografii de la aceste evenimente.

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat