Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tinerii, prezentul și viitorul Bisericii

În perioada 3-5 octombrie 2016, la Lugoj, Comisia pentru Pastorația Tineretului, din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, s-a reunit în sesiunea de toamnă. Gazda întâlnirii a fost Eparhia Greco-Catolică de Lugoj la a cărei sediu s-au desfășurat sesiunile de lucru.

În prima zi a întâlnirii responsabilii oficiilor diecezane și eparhiale pentru pastorația tineretului, împreună cu unii tineri colaboratori, au vizitat catedrala "Coborârea Sfântului Spirit", Casa memorială "Ioan Ploscaru", Centrul socio-educativ "Sfânta Ioana Antida" din cartierul "Mondial" și s-au rugat la mormântul episcopului Ioan Ploscaru.

A doua zi sesiunea de lucru a fost deschisă de PS Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, care a adresat salutul de bun venit și a prezentat câteva aspecte semnificative din istoria eparhiei pe care o păstorește. În prima parte a lucrărilor pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului, a conturat rolul și misiunea responsabilului diecezan și eparhial pentru pastorația tineretului insistând asupra faptului că acesta are datoria de sensibiliza comunitatea creștină în ceea ce privește responsabilitatea comună față de generațiile tinere. A urmat dezbaterea temelor prevăzute pe ordinea de zi. Mai întâi s-a avut în vederea evaluarea participării tinerilor la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia. Apoi, s-a pus în discuție necesitatea unui dialog cu formatorii din seminariile din țară pentru a identifica modalitățile potrivite de formare a seminariștilor în vederea misiunii pe care o vor a avea ca preoți în rândul tinerilor. S-au conturat detaliile întâlnirilor periodice a reprezentaților tinerilor din toate diecezele și eparhiile din țară care să fie o "punte" între întâlnirile naționale și o oportunitate de a valoriza experiența tinerilor implicați în activitățile pastorale. A urmat o analiză a impactului Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic asupra tinerilor din țară evidențiindu-se aspectele care ar avea nevoie de îmbunătățiri, astfel încât această întâlnire să îi ajute pe tineri să crească în credință.

S-a stabilit ca următoarea întrunire a Comisiei pentru Pastorația Tineretului, din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, să fie găzduită de Arhiepiscopia de Alba Iulia în primăvara anului următor.

La încheierea zilei participanții au făcut un pelerinaj la sanctuarul "Maica Domnului, Apărătoarea noastră" de la Scăiuș, unde au participat la sfânta Liturghie celebrată de PS Alexandru Mesian.

Întâlnirea s-a încheiat miercuri, 5 octombrie a.c. cu sfânta Liturghie celebrată în capela din sediul Episcopiei de Lugoj.

Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 octombrie: Tinerii, prezentul și viitorul Bisericii


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat