Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizita nunțiului în Dieceza de Iași

Mons. Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, a vizitat mai multe comunități din Dieceza de Iași în perioada 4-5 octombrie 2016, fiind însoțit de PS Petru Gherghel și pr. Mihai Budău.

Excelența Sa a fost prezent marți, 4 octombrie, la seminarul franciscan din Roman unde a prezidat Liturghia hramului și a hirotonit diaconi cinci frați franciscani. După sfânta Liturghie nunțiul le-a vizitat pe surorile clarise în mănăstirea de clauzură de la marginea Romanului.

De la mănăstirea clariselor, Mons. Buendia s-a îndreptat spre Centrul "Gaudium et spes" din Traian unde i-a salutat pe preoții din prima serie a exercițiilor spirituale, iar apoi a mers la Gherăești unde a vizitat biserica parohială și viitorul sanctuar închinat Divinei Milostivirii, care acum se află în construcție și unde în fiecare zi mai mulți credincioși se adună pentru a se ruga Coronița Milostivirii și sfântul Rozariu. Tot la Gherăești, nunțiul a vizitat grădinița care se află în grija surorilor din Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", la care sunt înscriși aproximativ 50 de copii, precum și Căminul pentru vârstnici care se află sub grija Centrului Caritas Roman și care găzduiește aproximativ 50 de persoane care din cauza vârstei au nevoie de ajutor. Nunțiul a rămas plăcut impresionat de acest complex spiritual și caritativ în același timp, unde pe de o parte se primește mesajul divin, iar pe de altă parte acesta este tradus în viața practică.

Vizitarea operelor caritative din dieceza noastră a continuat la Barticești, unde nunțiul a vizitat Fundația Medicală "Speranța Bolnavilor". În prezent, la Fundația Medicală din Barticești, care este asemenea unui spital, lucrează aproximativ 70 de angajați: medici, asistenți, infirmieri și personal auxiliar. Mulți dintre doctorii care îi consultă pe pacienți vin din Iași, unde au cabinete particulare sau lucrează în spitalele ieșene. Spitalul oferă celor care vin aici sau sunt trimiși de doctorii de familie, atât din Roman cât și din împrejurimi, posibilitatea de a face analize complete, tratamente de recuperare sau chiar posibilitatea de a beneficia de câteva zile de repaus și odihnă. Monseniorul Buendia a avut ocazia de a trece prin cabinetele diferitelor specializări, s-a întâlnit cu doctorii pe care i-a salutat și i-a felicitat pentru munca frumoasă pe care o desfășoară acolo, fiind plăcut surprins de dotările pe care le are spitalul și de beneficiile pe care le aduce acesta tuturor locuitorilor din zona Romanului și nu numai.

Miercuri, 5 octombrie, Mons. Miguel Maury Buendia a mers la Iași unde s-a întâlnit cu seminariștii și profesorii de la seminarul mare, după care a făcut o vizită protocolară la Primăria Municipiului Iași, unde s-a întâlnit cu Mihai Chirica, primarul Iașului.

Vizita nunțiului în Dieceza de Iași s-a încheiat în după-amiaza aceleiași zile, când a plecat spre Bacău, unde a vizitat seminarul mic, și apoi s-a îndreptat spre București. În cele două zile petrecute în Moldova, Excelența Sa a putut cunoaște atât viața spirituală a diecezei noastre, cât și trăirea carității în viața concretă.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-5 octombrie: Vizita nunțiului în Dieceza de Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat