Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Deschiderea anului cercetășesc 2016-2017

Cercetașii din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, dornici de a începe cu multă bucurie și energie un nou drum în care să încerce să lase lumea un pic mai bună decât au găsit-o, s-au adunat cu mic, cu mare, marți, 4 octombrie 2016, pentru a sărbători împreună deschiderea anului cercetășesc.

Evenimentul a început cu participarea la sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost sărbătorit sfântul Francisc din Asissi, patronul "lupișorilor", care reprezintă ramura cea mai mică de vârstă. În cadrul sfintei Liturghii, care a fost prezidată de părintele Pavel Mărtinaș, asistentul nostru spiritual, ne-am amintit cu toții de ziua în care ne-am depus promisiunea, angajându-ne la a face tot posibilul pentru a-l ajuta pe celălalt în orice situație. La fel, la începutul acestui an cercetășesc, ne-am încredințat gândurile lui Dumnezeu, rugându-l să ne călăuzească pe acest drum, ca să fim și anul acesta "gata oricand" pentru a ne implica, pentru a ne aventura în necunoscut, pentru a oferi educație pentru viață.

Dar pentru a reuși toate acestea avem nevoie de un model, un model de slujire, de dăruire, de sacrificiu... Tot în această zi am găsit modelul perfect în persoana sfântului Francisc, care a știut întotdeauna că adevărata fericire constă, așa cum spune fondatorul nostru, în a o dărui celorlalți. Astfel, după sfânta Liturghie, a urmat o frumoasă scenetă pregătită de ramura exploratorilor, care a jucat un episod din viața sfântului comemorat. Exploratorii și-au intrat din plin în pielea personajelor și au reușit să transmită perfect atmosfera Evului Mediu, când oamenii nu știau unde să-l mai caute pe Dumnezeu și vedeau în sfântul Francisc o adevărată lumină care să-i conducă spre credință. Un aspect foarte bine subliniat din viața sfântului a fost iubirea sa față de animale, exemplificată prin blândețea și tăria cu care a reușit să aducă împăcarea între un lup rău și un sat întreg de oameni care nu vedeau o ființă demnă în acest animal. Cu toții am învățat din această scenetă să privim cu ochii sufletului și să dăruim mereu bunătate, încredere și bucurie, acolo unde se află, poate, suferință și tristețe.

După momentul spiritual, sărbătoarea a continuat în lumina unui foc de tabără, în jurul căruia ne-am strâns cu toții, lupișori, temerari, exploratori, lideri și seniori, cântând și jucându-ne, deschizându-ne inima și bucurându-ne din plin de darul cercetășiei, care ne-a unit într-o mare familie, capabilă să zâmbească și să râdă chiar și atunci când în jur e tristețe, capabilă să facă față tuturor provocărilor, să-și ducă întotdeauna, cu onoare, demnitate și voință, misiunea la îndeplinire.

S-a profitat de atmosfera creată în jurul focului pentru a premia lupișorii și temerarii care în timpul anului au parcurs drumul progresului personal cu liderii lor.

Astfel, programul de seară a reușit să coloreze fiecare chip cu un zâmbet și să trezească în inima fiecărui cercetaș curajul de trăi fiecare clipă cu multă energie și bucurie.

La final, ne-am ridicat cu toții privirea către cer și i-am încredințat lui Dumnezeu și sfântului Francisc toate dorințele și aștepătirile pentru acest nou an, care promite să fie plin de aventură, implicare și încredere într-o lume mai bună.

Așadar, deschiderea anului cercetășesc a fost un adevărat prilej de bucurie pentru noi, toți cercetașii, care suntem "gata oricând" să pășim cu multă încredere pe drumul care ne-a învățat la orice pas că "singur poți visa, în doi putem vorbi, iar împreună putem acționa" (B.P.).

Liderii cercetași din C.L. AMD Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 octombrie: Pildești: Deschiderea anului cercetășesc 2016-2017


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat