Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Parohia Horgești în pelerinaj la Cacica

Cu ocazia Anului Milostivirii, sâmbătă, 29 octombrie 2016, 70 de credincioși ai Parohiei catolice din Horgești, coordonați de pr. Emil Lucaci, parohul comunității, au plecat în pelerinaj la Cacica pentru a trece fiecare prin poarta sfântă.

Pelerinajul a început cu recitarea Rozariului. Drumul până la Cacica a fost unul presărat cu rugăciuni, cântece și momente de reculegere închinate sfintei Fecioare Maria, menite să pregătească sufletul fiecărui credincios pentru celebrarea din Biserică. Așa cum se întorc copiii la casa părintească, așa se îndreptau și pelerinii spre sanctuarul Mariei: emotivi, bucuroși și cu speranță că Mama cerească va mijloci pentru ei.

Odată ajunși, au fost întâmpinați de pr. Anton Mărăndescu, paroh de Cacica, care le-a vorbit despre sanctuar, despre milostivirea lui Dumnezeu și i-a îndemnat să treacă prin poarta sfântă.

După trecerea prin poartă s-a început Rozariul după care a urmat sfânta Liturghie. Participând cu tot sufletul la celebrare, horgeștenii au fost invitați să reflecteze la slăbiciunea umană și la nevoia acută de convertire! Dumnezeu e atât de bun nu doar pentru că s-a dat pe sine pentru oameni, ci și pentru că își arată milostivirea pretutindeni însoțindu-și ,,oițele" pe toate drumurile vieții.

Trecerea prin poarta sfântă a pelerinilor în acest An al Milostivirii a adus belșug de haruri în sufletele tuturor și a obținut indulgența pentru cei pregătiți.

După celebrarea sfintei Liturghii a urmat o oră de adorație în care s-au rostit rugăciuni și s-au cântat cântece. Momentele de liniște ale adorației au creat posibilitatea ca fiecare să mediteze și să se gândească la propria viață. Adorația s-a încheiat cu îndemnul de a nu lăsa cele trăite în sanctuarul din Cacica, ci de a împărtăși și celorlalți de acasă.

Lucica Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 octombrie: Parohia Horgești în pelerinaj la Cacica


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat