Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pașcani: Misiuni populare

În perioada 27-30 octombrie 2016 au avut loc misiuni populare în Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Pașcani, predicator fiind părintele Gheorghe Iordache, SDV.

Anul Jubiliar al Milostivirii ne-a dat fiecăruia posibilitatea de a experimenta iubirea îndurătoare a Tatălui ceresc. Pe noi, credincioșii din Pașcani, misiunile populare ne-au ajutat să tragem linie și să vedem cum am trăit acest jubileu.

Părintele predicator Gheorghe Iordache, încă de la prima sfântă Liturghie, prezidată de pr. Bogdan Răchiteanu, ne-a introdus în misterul milostivirii, îndemnându-ne să-l descoperim pe adevăratul Dumnezeu revelat de Isus Cristos: un Tată milostiv, îndurător și plin de îndurare.

A doua zi, după meditarea celor 14 stațiuni ale Căii crucii, în cadrul sfintei Liturghii prezidată de pr. Andrei Stolnicu, părintele predicator ne-a spus că numai cel care apelează cu sinceritate la sacramentul Spovezii va simți iubirea îndurătoare a Tatălui milostiv.

La cele doua sfinte Liturghii de sâmbătă am fost îndemnați să practicăm milostivirea, să fim "milostivi precum este Tatăl", punând în practică faptele de milostenie trupească și sufletească.

În ultima zi, în prezența părintelui decan Petru Blaj, părintele predicator a sintetizat ceea ce ne-a învățat în cele trei zile, subliniind importanța milostivirii în viața de familie și în raportul cu semenii noștri.

Prezența numeroasă a credincioșilor, atât la sfânta Liturghie, cât și la sacramente, precum și la devoțiunile dinaintea sfintei Liturghii: rozariu, Calea crucii, adorație, au arătat dorința sinceră de a-l întâlni pe Tatăl milostiv și îndurător.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru nenumăratele haruri pe care le-a revărsat asupra credincioșilor din comunitatea noastră. Mâna sa milostivă și îndurătoare să rămână întinsă asupra comunității noastre pentru ca să punem în practică hotărârile bune si sfinte pe care le-am luat în decursul sfintelor misiuni.

Bunul și milostivul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți preoții și credincioșii care ne-au fost alături într-un mod special cu ocazia misiunilor populare.

Alexandru Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 octombrie: Pașcani: Misiuni populare


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat