Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Cercetașii se roagă împreună

Sfârșitul lunii octombrie a adus pentru noi, cercetașii Centrului Local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, un eveniment important, care ne-a unit gândurile în rugăciune pentru sufletele tuturor celor răposați.

Astfel, duminică, 30 octombrie 2016, ne-am adunat cu toții, de la cei mai mici, lupișorii și temerarii, până la cei mai mari, exploratorii, liderii și voluntarii adulți pentru a înălța o rugăciune în cimitir, pentru toate acele suflete care astăzi nu mai sunt alături de noi. Iar fiind la final de lună octombrie, am ales să ne rostim cu inima plină de bucurie rugăciunea Rozariului, animată de cântece înălțate către Sfânta Fecioară Maria.

Cu rozariul și lumina în mâinile noastre împreuna, cu gândul către Dumnezeu, am ales să avem pentru fiecare mister câte o intenție specială. Astfel, în primul mister ne-am rugat pentru răposații familiilor noastre, în al doilea pentru toate persoanele consacrate decedate, în al treilea pentru toți cei care au murit în războaie, slujindu-și patria, în al patrulea pentru cei care nu sunt amintiți de nimeni, iar în ultimul pentru toți cercetașii care au murit vreodată, dându-și sufletul lui Dumnezeu, fiind gata oricând.

Așadar, ziua de 30 octombrie a fost cu adevărat o zi încredințată lui Dumnezeu, în care cercetașii centrului nostru au demonstrat că sunt gata oricând pentru a-și aminti, în cel mai frumos mod, prin rugăciune, de toți aceia care nu mai sunt printre noi. Suntem siguri că rugăciunea noastră a fost ascultată de mama cercetașilor, Sfânta Fecioară Maria, care ne-a privit cu toți cu inimă deschisă, mijlocind pentru toți aceia pe care i-am amintit în gândurile noastre.

Liderii C.L. AMD Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie: Pildești: Cercetașii se roagă împreună


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat