Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Împlinirea a 33 de ani de la beatificarea fericitului Ieremia Valahul

După o pregătire spirituală intensă de nouă zile, timp în care, la Liturghia de seară, s-au meditat "Faptele de milostivire sufletească", frații capucini și cinstitorii fericitului Ieremia din Onești și împrejurimi, ca și pelerinii veniți din alte localități (în mod special de la Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, în frunte cu pr. Isidor Dâscă, paroh și decan) s-au reunit din nou la sanctuar pentru a celebra în mod solemn, la 30 octombrie 2016, împlinirea a 33 de ani de la beatificarea ocrotitorului lor ceresc.

Sfânta Liturghie de la ora 10.30 a fost celebrată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de care au concelebrat 12 preoți, în timp ce alți cinci preoți capucini au stat la dispoziția credincioșilor pentru sacramentul Spovezii.

Printre preoții concelebrați s-a numărat și fr. Leonardo Franzese, ministrul provincial al capucinilor din Napoli, ca și fr. Melichar Jozef Matis OP, promotor al Rozariului Viu la nivel național în Slovacia.

În cuvântul de învățătură, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplul fericitului Ieremia în practicarea faptelor de milostenie trupească și sufletească, fiind cea mai sigură cale de a ne ajuta aproapele aflat în nevoi, cea mai sigură cale spre patria cerească.

La sfârșitul sfintei jertfe s-a semnat un protocol de colaborare între Custodia "Fericitul Ieremia" și Provincia Slovacă a Ordinului Predicatorilor (Frații Dominicani) pentru promovarea devoțiunii "Rozariului Viu" în România, responsabil fiind numit fr. Maricel Maxim, OFMCap.

Corul sanctuarului, căruia i s-au alăturat și câțiva elevi ai Colegiului Național de Artă "George Apostu" din Bacău cu o mică orchestră, sub bagheta tânărului dirijor Iustin Călin, a adus un surplus de frumusețe rugăciunii cinstitorilor fericitului Ieremia.

Ziua aniversară s-a încheiat tot cu o sfântă Liturghie la ora 18.30, prezidată de fr. custode Lucian Iosif Dumea, prin care frații capucini au dorit să-i mulțumească Domnului pentru toate harurile primite în această sfântă zi.

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie: Onești: Împlinirea a 33 de ani de la beatificarea fericitului Ieremia Valahul

Înregistrarea video a Liturghiei:


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat