Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Pelerinaj în Anul Milostivirii la Cacica

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, credincioșii din satul Lespezi au pornit la drum în căutarea și invocarea milostivirii divine, sperând să o regăsească în sanctuarul de la Cacica. În jur de 120 de persoane însoțite de părintele paroh, Gheorghe Farcaș, și părintele vicar, Iulian Roca, au cerut Maicii Milostivirii ocrotire și să mijlocească pentru ei haruri de la Fiul său.

În pelerinajul lor spre Cacica, credincioșii s-au rugat sfântul Rozariu și au înălțat cântări Maicii Sfinte pentru a ajunge cu bine la sanctuar și pentru a primi cu bucurie ajutorul său în momentele grele ale vieții.

La ora 10.00, când au ajuns la biserică, pelerinii au trecut prin poarta sfântă sperând să coboare asupra lor milostivirea lui Dumnezeu, apoi au continuat să intoneze cântece și să recite rugăciunea sfântului Rozariu până la ora 11.00, când a început sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, părintele Petru Sebastian Tamaș l-a propus ca model de încredere în sfânta Fecioară pe sfântul Ioan Paul al II-lea, trecut în calendar în ziua pelerinajului, iar ca deviză cuvintele sale: "Nu vă fie teamă!". Părintele ne-a recomandat nouă, tinerilor, ca "din proiectele de viitor să nu lipsească Dumnezeu", a evidențiat că "atunci când ne facem sârguincios datoria, împlinirea și fericirea vin din urmă".

După Liturghie credincioșii s-au retras pentru a lua o gustare, iar după o scurtă pauză s-au întors în biserică pentru a participa la adorația la care fiecare, după nevoi, a cerut Sfintei Fecioare putere, înțelepciune, răbdare, curaj, încredere, har și credință puternică pentru momentele de încercare.

Înainte de a părăsi sanctuarul, credincioșii și-au prezentat problemele și cererile Sfintei Fecioare, dar și recunoștința lor față de ajutorul pe care l-au primit până în prezent, ,,luând și acasă" după recomandarea preoților celebranți, bucuria de a fi alături de Mama noastră divină, pentru a o împărți cu cei care nu au avut privilegiul de o vizita în sanctuarul ei de la Cacica.

Claudia-Genoveva Tancău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 octombrie: Lespezi: Pelerinaj în Anul Milostivirii la Cacica


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat