Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Prin Maria, la Isus - Jurnal de pelerinaj (III)

Din nou în pelerinaj... După ce am vizitat-o pe Preasfânta Fecioară Maria la Fatima și la Zaragoza, iar apoi am sărbătorit-o ca patroană acasă, la Lleida, a venit rândul vizitei la sanctuarul de la Torreciudad. Duminică, 23 octombrie 2016, o zi minunată de octombrie, lună în care natura îmbracă cele mai variate și minunate culori ale toamnei îndelung așteptate, ne-am îndreptat, care cu autocarul, care cu mașina, către Torreciudad, sanctuar marian binecunoscut de către comunitatea română, anul acesta fiind gazda familiilor noastre pentru a zecea oară consecutiv.

Încă din autocar, ne-am pregătit sufletește pentru întâlnirea cu Mama noastră cerească. De-a lungul călătoriei, am menținut vie flacăra dorinței noastre de a ne întâlni la picioarele altarului pentru a ne prezenta în fața lui Isus și a Maicii lui Preasfinte prin meditații, rugăciuni, cântece și explicații ale părintelui Adrian despre locurile la care urma să ajungem.

Ca model de pelerin am ales-o pe Sfânta Fecioară, ea, care este credincioasa prin excelență, care a știut să se abandoneze în brațele lui Dumnezeu prin da-ul desăvârșit pe care i l-a dat, punându-i-se total la dispoziție.

Imediat ce am ajuns la destinație, am început procesiunea, purtând pe brațe statuia Sfintei Fecioare a Unității, statuie donată sanctuarului de către comunitatea română catolică din Spania. Am urmat-o cu cântece și cu rugăciunea sfântului Rozariu în capelă, unde am participat la sfânta Liturghie, concelebrată de către cei doi preoți ai noștri: Adrian Burcă și Adrian Bulai.

După sfânta Liturghie, ne-am îndreptat către templul principal, trecând cu toții prin Poarta Sfântă, rugându-ne pentru a obține indulgența jubiliară și îndreptându-ne gândul și inima către milostivirea lui Dumnezeu, propunându-ne să pășim mereu pe calea înnoirii sufletești.

Așa cum spunea părintele Adrian Bulai la predică, orice pelerinaj este inutil, dacă îl pierdem din vedere pe Isus. Maria este cea care ne conduce la Fiul ei, nu este ținta finală, ci o mediatoare. Noi trebuie să urmăm calea, care este Isus, urmând harta cea mai sigură: credința. Ținta noastră este viața veșnică, de care se bucură deja Sfânta Fecioară. Știm acest lucru, credem, deși uneori uităm, în preocuparea noastră doar pentru a obține fericirea lumească. Trebuie să ne amintim că ne așteaptă o viață mai bună dincolo, că aceea este adevărata viață, întâlnirea față în față cu Dumnezeu, milostiv și iubitor, iar că acest pelerinaj lumesc nu îl facem singuri, ci însoțiți și ghidați de modelul nostru: Sfânta Fecioară Maria. Pelerinajul nostru continuă, dar nu sub forma exterioară, ci sub una interioară, acela al recunoașterii noastre ca fii iertați și iubiți de Dumnezeu, instrumente vii ale milostivirii sale. Cu Maria, înainte!

Florentina Budău

Mai multe fotografii de la acest eveniment sunt disponibile pagina de facebook a Corului Miorița din Lleida: www.facebook.com/Corul-Miorita-Lleida

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: Lleida: Prin Maria, la Isus - Jurnal de pelerinaj (III). La Torreciudad

* * *

Pelerinajul comunității române din Lleida continuă (II)

Jurnal de pelerinaj (I)


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat