Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Adunarea generală a Asociației Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" Iași

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, a avut loc, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, Adunarea generală a Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași. La întâlnire au fost prezente 35 parohii reprezentate de președinții și responsabili de sector.

După trei ani de activitate intensă, Consiliul Diecezan care a coordonat activitățile diecezane ale asociației a predat ștafeta noii echipe. Ziua petrecută la Roman a fost plină de emoții, responsabilitate și optimismul noilor începuturi. A fost o zi îmbrăcată în amintiri frumoase construite în familia Acțiunii Catolice, dar și în planuri de viitor și idei care abia așteaptă să fie puse în practică.

La întâlnire au mai participat și asistenți spirituali parohiali care au venit împreună cu delegațiile parohiale și reprezentanți ai nivelului național, prin persoana președintelui național, Anca Frona, și a secretarului, Codruța Fernea. De asemenea, un evaluator sosit din partea Renovabis, care se afla în aceste zile în România, a fost prezent la Roman.

Activitatea a început într-o notă nostalgică: președintele asociației din ultimul trieniu, Adriana Ianuș, a trecut în revistă activitatea asociativă din perioada 2013-2016. Ne-am amintit împreună de cursurile de formare pentru președinți, de deschiderile anilor asociativi în cadre frumoase de toamnă, de cursurile de formare pentru responsabilii parohiali și pentru membrii sectoarelor asociației. Tot în acest context am povestit despre campaniile de promovare și inițiativele estivale, despre reprezentările Acțiunii Catolice la nivel național și internațional. A fost un timp al amintirilor și al bucuriilor realizărilor din această frumoasă perioadă.

Ziua a continuat apoi cu prezentarea temei noului an asociativ. Părintele Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice, ne-a explicat cât de mult contează puținul bine pe care suntem datori să-l facem pentru cel de lângă noi, pentru ceea ce ne înconjoară, pentru noi înșine. Cu această frumoasă idee a participării active la viața de comunitate am continuat programul, votându-se calendarul asociativ pentru anul 2016-2017.

În mijlocul zilei l-am așezat pe Isus, participând la sfânta Liturghie și mulțumind lui Dumnezeu pentru frumoasa activitate pe care asociația a desfășurat-o în ultimii trei ani în Dieceza de Iași. La picioarele altarului am așezat și activitatea ce urma să o desfășurăm după-amiază, când am ales noul Consiliu Diecezan. La cuvântul de învățătură, părintele Felix a amintit importanța acestei zile în sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România, care a iubit Acțiunea Catolică și mereu i-a fost aproape în discursuri și rugăciune.

După prânz, am reluat activitatea Adunării Generale, continuând cu prezentarea candidaturilor celor care și-au dat disponibilitatea de a fi parte din noua conducere și cu votarea democrată a acestora. Din prezidiu au făcut parte doamna Anca Frona, președinte, împreună cu domnul Narcis Jitaru, fost vicepreședinte și doamna Ramona Laslău, consilier național pentru sectorul copii. Mai întâi s-a ales Comitetul Director, prin votarea președintelui diecezan, a vicepreședinților de sector și a administratorului. Astfel, în urma validării voturilor, noul Comitet Director este format din:

  • Cristina Mare - președinte diecezan

  • Liliana Pușcașu - vicepreședinte sector copii

  • Adriana Ianuș - vicepreședinte sector tineri

  • Maria Andrici - vicepreședinte sector adulți

  • Andreea Gheț - administrator

Apoi Adunarea Generală s-a împărțit pe zone. În acest cadru, au fost aleși coordonatorii zonali și responsabilii zonali de sector, care să întregească Consiliul Diecezan. Astfel, echipele zonale s-au constituit în felul următor:

  • Zona Iași

    • Celina Dumitru - coordonator zonal

    • Marina Dogariu - responsabil sector copii

    • Eduard Gherghelucă - responsabil sector tineri

  • Zona Roman

    • Mirabela Tamaș - coordonator zonal

    • Ana Maria Păuleț - responsabil sector copii

    • Bianca Dorcu - responsabil sector tineri

    • Mariana Sofronie - responsabil sector adulți

  • Zona Bacău

    • Augustina Palade - coordonator zonal

    • Ștefan Afrențoaiei - responsabil sector copii

    • Mădălina Herciu - responsabil sector tineri

    • Anișoara Bordea - responsabil sector adulți.

În aplauzele tuturor și încurajați de fostul Consiliu Diecezan, membrii noii echipe au primit cu bucurie mandatul ce le-a fost încredințat și s-au angajat să facă Acțiunea Catolică mai vie, mai puternică, mai frumoasă! Le dorim mult curaj și încredere că puținul pe care ei îl pun în slujba Bisericii este pentru binele lumii întregi!

Raluca Cocuț

Mai multe imagini de la acest eveniment sunt disponibile pe pagina de facebook a Actiunii Catolice, www.facebook.com/actiuneacatolica, în album.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat