Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Adunarea Generală a Societății Biblice Interconfesionale din România (SBIR)

Miercuri, 19 octombrie 2016, a avut loc la București Adunarea Generală a Societății Biblice Interconfesionale din România (SBIR).

Aceasta se întrunește odată la 5 ani pentru diferite chestiuni de organizare și funcționare a societății, cum ar fi: alegerea sau confirmarea consiliului de conducere, prezentarea rapoartelor de activități întreprinse în perioada precedentă, a situației financiare și a diferitelor altor informații referitoare la funcționarea acestei organizații.

A fost pentru prima oară de când SBIR există în România (din 1992) când a participat, cu statut de invitat, și Biserica Romano-Catolică. Au existat la început niște contacte între SBIR și Biserica noastră, dar nu se concretizase nimic specific. Trebuie spus că SBIR este o societate care încearcă să reunească toate confesiunile creștine din România cu simplul scop de a crea un dialog care pleacă exclusiv de la Biblie, fără a face conotații și interpretări specifice unei confesiuni creștine, și să susțină, eventual unificând, efortul de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu. Pe lângă aceasta, SBIR este deja de ceva timp membru cu drepturi depline în UBS (United Bible Societies = Societățile Biblice Unite), organizație mondială biblică de la care SBIR a preluat și împărtășit scopurile mai sus menționate.

În momentul de față, SBIR reunește 10 Biserici creștine prezente în România, membră fiind deja de la început și Biserica Ortodoxă. Biserica Catolică nu este încă membră, însă relația cu SBIR este deja înaintată datorită proiectului de publicare a Bibliei mici, precum și a altor proiecte despre care am discutat în întâlnirile avute pe parcursul acestui an.

Poate este util să fie cunoscută configurația conducerii actuale a SBIR: președintele este episcopul evanghelic CA, Daniel Zikeli; vicepreședinte, părintele ortodox Mihai Hau, iar trezorier, domnul pastor baptist Corneliu Boingeanu, în timp ce secretar general este doamna Emilia Iorgandopol.

Mulțumesc și cu această ocazie pentru invitația adresată și mai ales pentru posibilitatea de a prezenta atât traducerea Bibliei publicate în 2013, cât și pe cea mai "practică", pe care o așteptăm în perioada imediat următoare.

Pr. Edi Patrașcu
din partea Departamentului de Cercetare Biblică al Diecezei de Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 octombrie: București: Adunarea Generală a Societății Biblice Interconfesionale din România (SBIR)


 

lecturi: 53.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat